Vers versneden
gekoeld bij u
thuis geleverd.

Wie is Gustor

1885

GUSTOR

EEN FAMILIEVERHAAL VAN BEENHOUWERS

Eind 19de eeuw komt August Eeckhout uit Wevelgem zich als slager vestigen in Leisele, een dorpje in de westhoek niet ver van Veurne

1919

In de welgekende IJzerstreek had de slagersfamilie in moeilijke omstandigheden de eerste wereldoorlog overleefd.

 

oon Michel Eeckhout (2de generatie)volgt hem op als dorpsslager. De dieren werden er ter plaatse geslacht en versneden. Luxe was een loos begrip en alles draaide rond het echte slagersambacht.

1957

Derde generatie Fernand Eeckhout leerde er al van jongsafaan van de stiel. Als zestienjarige ging hij op een boerenerf in de buurt zijn eerste varken slachten, een zeug van 200kg, een monster noemde hij het.

Fernand kon de lokroep van het opkomende kusttoerisme niet weerstaan en vestigde zich samen met zijn echtgenote Lucienne, op de zeer jonge leeftijd van 19 jaar, als zelfstandig beenhouwer langs de Koninklijke Baan te Koksijde. Slagerij Fernand werd een begrip in de jonge kuststad. “Haché et saucisses c'est notre fort” werd de huisslogan.

1989

Dochter Michèle (4de generatie) ging studeren in het verre Leuven. Daar leerde ze haar latere echtgenoot Rik Debouver kennen. Beiden studeerden er af als Economist. Het was Rik die, als West-Vlaamse boerenzoon, zijn echtgenote kon overtuigen om samen de zaak van haar ouders over te nemen. Gedreven als ze waren werd het succes van Slagerij Fernand verder uitgebouwd. Een nieuwe winkel in de Zeelaan in Koksijde was het gevolg. De zaak werd al verschillende malen vernieuwd, telkens helemaal up-to-date en inspelend op de nieuwe evoluties die het slagersvak kende. Tot op heden is de slagerij een begrip in de streek. Vers vlees werd nooit uit het oog verloren. Ierse Black Angus en la vache Flamande liggen er al jaren te pronken in de toonbank. De zoektocht naar topproducten stopte echter nooit en de dryaging techniek wordt geïntroduceerd. Nu komen ook Holstein, Simmental en Rubia Gallega in de toonbank te liggen.

 

OPVOLGING VERZEKERD

Op 20jarige leeftijd gaat zoon Jef (5de generatie)de wijde wereld verkennen. Het brengt hem onder andere tot in Australië waar hij gaat werken op het Chudleigh park cattle station, 182.000 hectaren groot met meer dan 30.000 stuks runderen. Hij werkt er als cowboy, van zonsopgang tot het donker wordt: koeien samen drijven, verzorgen, merken etc etc. De ranch ligt een dagrit ver van de bewoonde wereld, of wat er moet voor doorgaan. Eventjes naar de winkel gaan is er geen optie. Steak is er echter in overvloed, als ontbijt, lunch, tussendoor en dinner.... Daar leerde hij wat free range meat betekent. Het is als het ware wild. Boordevol smaak, sappig en gezond.

Eenmaal terug in België laat hij die overweldigende ervaring wat bezinken.

2015
 

Jef keert terug naar de slagerij. Als 15-jarige al klanten bedienen in de zaak van zijn ouders, de stiel leren van zijn vader, het avontuur in Australië, de kennismaking met de mogelijkheden van het internet: dit alles leidt tot de opstart van Gustor Meat Boutique. De naam Gustor verwijst naar de eerste telg van de slagersfamilie, August enzo is de cirkel rond. Al de kennis van 5 generaties slagersambacht garandeert een topkwaliteit.

Binnen de schoot van de ouderlijke slagerij ontstaat een nieuw project, één van de eerste Belgische online butchershops met thuislevering in België, Nederland, Luxemburg en Duitsland.