leveringsdagen

Wij leveren bij u thuis (BENELUX-FRANKRIJK-DUITSLAND!) op DINSDAG en VRIJDAG. Bestellen kan tot 12u 'smiddags daags voordien.

Wij kunnen op voorhand geen specifiek tijdstip van levering garanderen. De dag van levering kunt u wel uw predict consulteren.

 

Gustor - Meat Boutique

Vers bij u thuis geleverd!
vlees online bestellen
Vijf generaties vakmanschap

Gustor meatboutique biedt u een uitgelezen selectie van Premium Brands inzake vleesproducten.

Salt & Herbs

Bestel online en proef het verschil

  • Uitzonderlijke vleesvariëteiten
  • Terroir & puur
  • vers versneden voor uw bestelling
  • Vers bij u thuis geleverd (B,NL,Lux,F,D)
  • Producten uitgezocht door echte vakmensen: 
    reeds 5 generaties beenhouwer

Bekijk ons aanbod

gerijpt vlees

Hoe bak je een stuk gerijpt vlees?

Gerijpt vlees is vol van smaak en aroma's. Ingewikkelde sausen zijn echt niet nodig. Een eenvoudig slaatje of wat gegrilde groenten volstaan. Als voorbeeld een stuk vlees van ong 3cm dik. (indien dikker of dunner kan je de baktijd wat aanpassen) Wat heb je nodig?

Vetstof: wij bakken nog altijd het liefst in echte boter. Dit past perfect in ons smaakpatroon. We zorgen er echter voor dat de boter niet verbrandt en daarom voegen we tijdens het bakken telkens wat klontjes verse boter bij, of wat vetstof met een hoger verbrandingspunt (arachide, kokosolie of Ghee, zijnde geklaarde boter). Bakken in kokosolie of ghee is zeker ook een optie, zeker voor de healthies onder ons.

Pan,grill of barbecue: alle opties zijn goed, als je een pan gebruikt dan liefst een kleefpan. Neem een pan die dezelfde afmeting heeft als het stuk vlees, dit om de vetstof niet te laten verbranden. Heb je enkel een pan die groter is, dan kun je de rest van de pan vullen met grofgesneden ui of champignons. Die groentjes geven nog wat meer natuurlijk aroma en kun je straks mee opdienen bij het vlees.

Kruiden: er is zoveel smaak in het vlees dat vraagt om beperkte kruiding. Gebruik peper en zout van de beste kwaliteit(Guérande, Himalaya, grof zeezout)

Het bakken. Laat het vlees minstens 1 à 2 uur op kamertemperatuur komen, dit kan eventueel ook onafgedekt in een oven op 50°c gedurende een 20tal minuten. Voeg de vetstof in de pan of grill en laat die heet worden. Het vlees wordt gekruid met peper en in de pan gelegd. Schroei het vlees langs beide kanten dicht zonder er in te prikken, meestal is het voldoende dichtgeschroeid als het spontaan loskomt van de bodem. Als het vlees op voorhand goed werd opgewarmd heb je nu een bleu-chaud bekomen Ga je voor saignant dan zet je de pan met het vlees (of in een voorverwarmde braadslede) in een oven op 120°c, gedurende een 10 tal minuten. Hou je van nog beter doorbakken vlees dan laat je het vlees nog iets langer in de oven (+ 5min voor à point, +10min voor bien cuit) Na het bakken wikkel je het vlees in aluminiumfolie en laat het een 8tal minuten rusten alvorens te snijden. Snij het vlees in dikke plakken en werk af met grof zout en wat peper. Voor meer recepten bekijk je eens onze Facebook- en Twitterpagina waar we de beste recepten van het Web verzamelen. Bon Appétit!

User reviews: 4.8/5 - 116 reviews
Close