Thuislevering bij particulieren dagelijks van dinsdag tot en met zaterdag.

Vers versneden
gekoeld bij u
thuis geleverd.

Stressloos BBQ-en zoals een pro.

Stressloos BBQ-en zoals een pro.

Je hebt een heerlijk stuk vlees gekocht bij Gustor maar nu slaat de stress toe. 

We spreken hier over het vlees klaarmaken op de barbecue, maar eigenlijk is dit advies net zo geldig voor het klaarmaken in de pan of op een grill.

Ook voor een gasbbq geldt hetzelfde advies.

Ben je een echte Pitmaster met jarenlange ervaring, dan hoef je niet verder te lezen.

Deze post is bedoelt voor de occasionele BBQ-er die met de pint in de hand, weinig hardware noch voorkennis, toch een leuk resultaat wenst te bekomen.

Je hebt wat vrienden uitgenodigd, je hebt weinig BBQervaring en je bent bang dat je het zult verknoeien.

Je hebt al diverse artikels gelezen ivm directe en indirecte methode, low&slow, high & fast, het klassieke verhaal van het bos en de bomen.

Als je de volgende methode toepast zul je zien dat stress totaal overbodig is.

Wat volgt is geldig voor alle stukken vlees die van nature mals zijn. We spreken hier over Cote à L'os, entrecote, rib eye, iberico pluma, secreto etc... (dus niet voor een pulled pork of brisket). Je wilt gewoon een perfect gebakken stuk vlees.

Basisprincipes

Er zijn 2 zaken die tegelijk moeten lukken:

- je wilt een mooi bruin korstje rondom het stuk vlees

- je wilt de perfecte cuisson en minstens dat het vlees mooi warm is binnenin tot in de kern.

Wat betreft de cuisson: hier vind je de tabel van kerntemperaturen om elke gewenste cuisson te bekomen

Heb je geen kerntemperatuurmeter? Geen nood, het lukt ook wel zonder.

Misschien niet helemaal perfect, maar het resultaat zal er zeker mogen zijn.

Hierna zul je leren hoe je die mooie cuisson bekomt zonder dat het vlees aan de buitenkant teveel gebakken (lees verbrand) is.

De meest gemaakte fout is dat men het vlees uit de koelkast haalt en direct begint te grillen. De hitte van de BBQ zorgt voor een direct bruining maar om de warmte tot diep in de kern van het vlees te krijgen, dient het veel te lang op de grill liggen waardoor de buitenkant volledig verschroeid is alvorens de gewenste cuisson is bekomen.

Een doorgewinterde Pitmaster zal het vlees eerst dichtschroeien (directe methode High&Fast) om het daarna lagzaam te laten garen tot de gewenst cuisson (indirecte methode). Voor de amateur begint hier al de stress.. Hoe moet ik dit georganiseerd krijgen op mijn standaard bbqtoestel.

Geen nood, zonder ervaring en zonder high-tech toestel lukt het evengoed als je volgende methode toepast.

 

De methode

De methode bestaat erin om het stuk vlees eerst vóór te warmen om het nadien dicht te schroeien op de BBQ.

 

Dit bakadvies volg je voor elk stuk dat minstens 1,5cm dik is. Is uw stuk dunner dan 1,5cm dan kan je stap 1 vervangen door uw vlees gedurende minstens een half uur op kamertemperatuur te laten komen.

 

 

Stap 1

Het voorverwarmen zal niet gebeuren op de BBQ. We moeten ervoor zorgen dat het vlees tot in de kern ca 50°c warm wordt.

Nu heb je verschillende methodes om dit te doen, afhankelijk van welke middelen je bij de hand hebt.

In de oven: de oven voorverwarmen op ca 50°c. Je haalt het stuk Gustorvlees uit de verpakking, je wikkelt het in alufolie en laat het gedurende ong 1uur voorverwarmen. (is het stuk minder dik dan 3cm dan mag dit iets minder lang, is het veel dikker dan mag het zeker 1,5u). 

Au bain marie: Alle stukken vlees die je koopt bij Gustor zijn individueel vacuum verpakt. Dus een vacuumtoestel heb je niet nodig. Stel je hierbij niet zoveel voor. Een bain marie kan een Anova precision Cooker zijn, maar we gaan ervan uit dat je die niet hebt.

Het voorverwarmen op ca 50°c duurt net even lang als het aperitief (ca 1 uur), na een half uur steek je ook de BBQ aan zodat die de perfecte temperatuur heeft voor het "moment suprème".

Een grote pot water op een klein vuurtje lukt ook. Evengoed kan je emmer water vullen met warm water uit de douche. Als we ervan uitgaan dat water uit een warme douche ongeveer 40°c warm is, dan zet je de kraan net iets warmer.

In het geval je het water niet kunt bijwarmen tijdens dit proces (bijv met een emmer) dan is het beter dat je na een half uur vers warm water voorziet.

Stap 2.

Nu begint de fun.

De BBQ staat gloeiend heet. (de kolen zijn rood onderaan en een grijs aslaagje vormt zich bovenaan)

Je haalt het vlees uit de oven of uit het warme water. Je verwijdert de alufolie of de vacuumverpakking. 

Laat het vlees niet meer afkoelen nu.

Wrijf het vlees kort in met wat neutrale olie. (zo vermijd je dat het blijft plakken aan het rooster)

Hou je niet van vlammen over het vlees (zeker als het veel vet bevat), creëer dan een veilige zone op je BBQ door de hete kolen wat opzij te schuiven en het vlees niet direct boven de kolen te leggen.

Op het rooster schroei je nu het vlees dicht langs alle kanten, dit tot het een mooi bruin korstje heeft. Dit duurt echt niet lang.

Hier moet je wel even opletten, omdat het vlees al voorverwarmd is gaat de garing een pak sneller.

Nu heb je eigenlijk al de moeilijkste cuisson van allemaal, namelijk een Bleu Chaud!

Afhankelijk van de dikte van het vlees, kan je door het langer te laten garen op het rooster en steeds om te draaien om verbranding te voorkomen, een saignant of à point bekomen. (zie lijst met kerntemperaturen

Laat het vlees,afgedekt, minstens 5 minuten rusten.

Nu kun je het trancheren, verse peper en lekker zout van de molen erover en het is feest.

 

Deze methode laat je toe om zonder veel kennis, zonder high-tech materiaal maar met veel goesting een prachtig resultaat te bekomen.

 Vurige groeten

 

Jef & Rik van Gustor.

 

 

 

 • Levering

  OPGELET AUB: TIJDENS DE EINDEJAARSFEESTEN GELDEN ANDERE DAN NORMALE LEVERDAGEN EN UITERSTE BESTELUREN. ZIE HIERVOOR ONZE INSPIRATIEPAGINA

  Wij leveren bij u thuis of op het werk (overal in de BENELUX en FRANKRIJK!) op DINSDAG-WOENSDAG-DONDERDAG-VRIJDAG en ZATERDAG. Bestellen kan tot 9u  daags voordien. Op zeer drukke dagen kan dit uur vervroegd worden. Uw bestelling dient minimaal 80 euro te bedragen

  Voor 9.00 uur 's morgens besteld, is voor 20.00 uur geleverd de volgende dag. Er wordt geleverd van dinsdag tot en met zaterdag. Bestellen voor een latere leverdatum kan natuurlijk ook door uw keuze te maken in onze leverkalender.  U kan kiezen voor de standaardverzending met levering tussen 8.00u en 20.00u of u kan een tijdsblok kiezen op de website. Koos u geen tijdsblokoptie dan wordt uw bestelling standaard geleverd tussen 8u en 20u. Daarvoor gaan wij een contract aan met de koerierdienst om te leveren tussen 8u en 18u. We weten immers dat de chauffeurs gedurende de dag soms wat vertraging oplopen. Het verwachtte uur van levering die u krijgt van de koerierdienst is nooit een absolute zekerheid. Wenst u de levering nog op dezelfde dag als avondmaal te nuttigen dan kiest u best het tijdsblok 'ochtendlevering' als optie. Hoe moet u de tijdsblokken interpreteren? Niet als een absolute zekerheid. Het tijdsblok ochtendlevering zal u zeker garanderen dat u het vlees voor het avondmaal kan serveren, maar niet dat we u een afspraak buitenshuis om 13.15u kunnen garanderen. In de meeste gevallen zal dit wel lukken, maar het is geen zekerheid, er kan vanalles gebeuren onderweg. Een namiddaglevering garandeert dat u pas om 13u dient thuis te zijn. Uren of tijdstippen die afwijken van de door ons voorgestelde mogelijkheden worden wel doorgegeven aan onze koerier maar kunnen nooit gegarandeerd worden.

  Je kan de bestelling volgen via een track&trace-code, die één dag voor levering in je mailbox toekomt. Het Gustor-Pakket wordt onder guarantee verzonden via Dynalogic.  Het door Dynalogic vooropgestelde uur van levering kan in de praktijk, op de dag van levering, wel nog afwijken door vertragingen onderweg. Niet schrikken als u reeds enkele dagen voorafgaand aan uw levering een bericht krijgt van onze koerierdienst DYNALOGIC. Dit betekent absoluut niet dat uw bestelling reeds werd verzonden maar wel dat wij voor de desbetreffende dag reeds een venster hebben gereserveerd op hun routes voor uw pakket. Koerierdiensten zijn soms overbevraagd en op deze manier verzekeren wij ons van een goede levering. Op de dag die voorafgaat aan uw levering krijgt u wel nog een mail van ons dat uw bestelling versneden, verpakt en verzonden wordt.

  Het is niet toegelaten om als klant zelf uw leverafspraak te wijzigen met de koerierdienst. Wijzigingen dienen altijd via Gustor te gebeuren. Uw eigen afspraken met de koerierdienst vallen buiten de verantwoordelijkheid van Gustor

  Wij garanderen een TOPservice inzake gekoelde thuislevering!

  Ons objectief: 100% e-fulfilment, 100% gelaagde leveringen.

  KlIK HIER als je wil lezen hoe dit samen kunnen bereiken!.

  Het is belangrijk te weten dat wij altijd vers en gekoeld verzenden en dus nooit diepgevroren - tenzij anders vermeld op de website. Dankzij de gekoelde verpakking kunnen wij onze klanten een optimale smaakervaring garanderen. Het vlees blijft dus ook gekoeld na levering! Ideaal voor wie aan de receptie van kantoor of werkplaats laat leveren.

   Indien het vlees niet in uitstekende conditie geleverd wordt, krijgt de klant zijn geld terug. Dat is de Gustor-garantie.

 • Afhalen

  Gustor Meat Boutique heeft ook een Pick-Upstore in Koksijde waar bestellingen gratis afgehaald kunnen worden.

    - Pick-up Store : Zeelaan 205 (ingang in de Coosemanslaan, volg de pijlen op de ramen), Koksijde - ma-vr : 10u tot 12u

Geen bevestigingsmail ontvangen? Check dan zeker je spambox! Ook de mail met de track&trace-code kan daar terecht gekomen zijn. Liever de dag zelf al je vlees gehad? Bel ons: +32 473 60 06 22

Bij bewaring onder 7°C garandeert de vacuümverpakking een totale versheid van 8 dagen na ontvangst. Voor alle gevogelte is dit vier dagen bij een bewaring onder de 4°c.

In de diepvries kan je het vlees tot zes maanden bewaren.

Alle producten worden vers - en dus niét diepgevroren verstuurd, tenzij anders vermeld op de website. Geen enkel product werd voorheen al diepgevroren.

Een speciale mededeling in verband met geur, kleur en smaak. Gustor Meat Boutiqueproducten zijn topproducten, meestal gerijpt en altijd boordevol smaak. Indien je nog geen ervaring had met dergelijke producten, zal je ongetwijfeld opmerken dat onze producten meestal een specifieke geur hebben. Ook de iets bruinere, gerijpte kleur is verschillend van het vlees dat je in de supermarkt vindt.

Dit is volkomen normaal. Zo kan een geurloze wijn ook onmogelijk een topwijn zijn, en evolueert de kleur naarmate de wijn langer rijpt.

Omdat we met verse producten werken, kan het zijn dat een product niet meer voorradig is. Hou de website in de gaten of mail ons met de vraag wanneer iets opnieuw beschikbaar is.

Heerlijk (en) vers vlees gegarandeerd, dankzij een combinatie van koeling en isolatie.

Het vlees wordt naar wens op maat gesneden. Meerdere stuks besteld? Die worden eerst individueel vacuüm getrokken, zo blijven hygiëne en veiligheid onderweg gewaarborgd. Het verpakte vlees gaat nadien in een isolerende EPS (piepschuimen) doos, waardoor het vlees in uitstekende conditie blijft tijdens de verzending.

Bij Gustor Meat Boutique hechten we groot belang aan het milieu. De verpakking werd speciaal door ons ontworpen en is absoluut milieuvriendelijk. De bijgevoegde koelelementen zijn perfect herbruikbaar en werden door een onafhankelijk controleorganisme gecertificeerd: niet-giftig en geschikt voor het koelen van levensmiddelen - volledig naar de regels van het FAVV. Mocht je de doos toch willen weggooien, is het goed om te weten dat EPS uitstekend recyclebaar is. U kan eveneeens kiezen voor onze eco-friendly verpakking waarbij enkel de inhoud van de koelbox afgeleverd wordt en de verpakking terugkeert naar Gustor en hergebruikt wordt. Bekijk hiervoor volgende video

Ons vlees wordt nooit diepgevroren verzonden, tenzij anders vermeld op de website.

Om onze klanten de optimale smaakervaring van ons uitzonderlijk vlees te garanderen, verzenden wij altijd vers en gekoeld.

Als we het pakket met normale zending zouden versturen, komt 95% van de leveringen binnen de 24 uur aan, maar 95% is voor ons onvoldoende. Gustor Meat Boutique gaat voor 100%. Onze pakketjes worden per express en met guarantee verstuurd. Dit heeft een prijskaartje, maar onze topproducten verdragen geen half werk. Is het vlees bestemd voor het avondmaal op de dag van levering, neem dan zeker de optie levering tussen 8u en 13u. Vertragingen kunnen altijd optreden. Is deze optie niet genomen dan is een stressloos avondmaal niet gegarandeerd.

Indien het vlees niet in uitstekende conditie geleverd wordt, krijgt de klant zijn geld terug. Dat is onze Gustor-garantie.

Verzendingskosten (incl BTW) voor vers en gekoeld transport

Verzendingskosten voor vers en gekoeld transport

Bestellingen < 150 € > 150 € > 300 €
naar Benelux 10,89 € Gratis Gratis
naar Frankrijk 25 € 25 € Gratis
naar Duitsland 25 € 25 € Gratis
Ophaling Gratis aan ons afhaalpunt in Koksijde (zie volgende stap)

Alle gegeven gewichten op de website van Gustor Meat Boutique zijn globale gewichten die een betaling op voorhand mogelijk maken. Het effectieve gewicht van het vlees kan verschillen, want de bestelling wordt namelijk in zijn totaal nagewogen.

Gustor Meat Boutique garandeert dat het verschil tussen beide nooit groter zal zijn dan 5%. Indien het geleverde gewicht meer blijkt te zijn dan het oorspronkelijk gegeven gewicht, hoeft de klant uiteraard niet bij te betalen.

Mocht het verschil toch groter zijn dan 5%, voorziet Gustor Meat Boutique een terugbetaling in cash.

Het verschil tussen beide gewichten wordt met een aftreksom berekend en daarna vermenigvuldigd met de gemiddelde kiloprijs van de gekochte goederen.

Niet alleen een ras is belangrijk voor vleeskwaliteit, maar ook het 'terroir' waar het beest geleefd heeft en wat het daar te eten kreeg. De Schotse Highlands, de Oostenrijkse Alpen, de bossen van de Landes, … betekenen ongetwijfeld een meerwaarde voor de vleeskwaliteit. Wij zijn constant op zoek naar deze plaatsen, omdat het overduidelijk is dat vlees van een Holsteinkoe, die jaren op een melkveebedrijf in Nederland heeft gestaan, niet te vergelijken valt met hetzelfde dier dat kon grazen op de flank van de Oostenrijkse Alpen.

Onmiddellijk na het bestellen, ontvang je een bevestigingsmail.

Ons objectief: 100% e-fulfilment, 100% gelaagde leveringen.

KlIK HIER als je wil lezen hoe dit samen kunnen bereiken!.


Klantenservice

De klantendienst is elke werkdag bereikbaar van 7.00u tot 18.00u

Gustor is specialist in levering van uitzonderlijk vlees aan particulieren.

Heb je vragen? Dit vinden we heel normaal. Aarzel zeker niet ons te contacteren.

We zijn er voor jou! En...bellen gaat het snelst!


Een echte vakman zal je te woord staan.