Gekoeld bij u
thuis geleverd.

Black Angus

Het Black Angus ras is ontstaan door kruisingen van oude Keltische rassen met soorten die door Noormannen werden geïmporteerd.

Voor het eerst gefokt in Aberdeenshire kreeg het de passende naam Aberdeen.

De Angus runderen passen zich overal zeer goed aan. Ze brengen hun kalveren probleemloos ter wereld en zijn bijgevolg zeer geschikt voor extensieve veeteelt.

Maandenlang trekken ze hun plan op de ruige Schotse weilanden, op de eindeloos groene Ierse grasvelden, op de immens uitgestrekte Amerikaanse prairies of in de ongerepte bush van de Oostkust van Australië en dit alles zonder enige tussenkomst van de mens.

 

Fier, vorstelijk en inktzwart zijn ze, compact gebouwd en ze stellen weinig eisen aan hun leefomgeving. Het zijn echte graseters. De kwaliteiten van het gras in hun biotoop zal het aroma, de smaak en de vetdooradering bepalen van uw steak.

 

Scottish Angus

Het ruige klimaat in de Schotse Highlands zorgt voor een kenmerkende flora. We treffen er schrale weilanden aan met zeer resistente grassen en kruiden. De Angus koeien moeten elke dag flink op stap om hun portie voedsel bijeen te scharrelen. Dit resulteert in een goed doorbloedde spiermassa. Scottish Angus is bijgevolg dieprood gekleurd, met een mooie vetmarmering die wegsmelt tijdens het bakken en een krachtige ouderwetse smaak. Dit vlees wordt pas echt perfect als we het enkele weken aan het been laten rijpen.

 

Irish Angus

Eindeloze groene vlaktes met een overvloed aan mals gras, daar voelt het Angus rund zich natuurlijk op zijn plaats. Enkel tijdens de koudste winterdagen gaan de koeien even op stal, ook dan krijgen ze enkel ruwvoeder. We hebben hier te maken met het echte grasgevoederde Angusbeef. Dit is er eentje voor de liefhebbers van Freerange Meat: prachtig vetdooraderd, krachtige smaak, de natuur op je bord.

 

USDA Prime

15 Maanden hebben de koeien de vrije loop op de immense vlaktes van de Amerikaanse Midwest.

Deze stressloze leefomgeving en de overvloed aan gras zijn de eerste sleutels tot succes. Na deze natuurdoop worden de koeien ondergebracht op de ranch. Daar krijgen ze gedurende 4 maanden een uitgebalanceerd dieet van graan en maïs. Dit alles gebeurt onder de strenge controle van de USDA (U.S. Department of Agriculture). Deze kweekwijze levert een compleet ander resultaat dan dat in Ierland of Schotland, zowel inzake smaak als vetmarmering. Wij kiezen enkel voor de Prime kwaliteit die het meest met vetdooraderd is en van uitzicht lijkt op een mooie Wagyu. De USDA Prime Rib heeft een unieke smaak, is supermals en bijzonder sappig.

 

Australian Black Aberdeen

Dit verhaal lijkt erg op het USDA Prime-verhaal, maar voor ons heeft het een speciale betekenis.

De jongste generatie van ons bedrijf heeft het namelijk van dichtbij mogen meemaken. Jef werkte als cattle hand op de Chudleigh Park Cattle Station in Hughenden, Queensland Australia en dit blijft voor hem een unieke en zeer leerrijke ervaring .

Elke dag, van 'dawn to dusk’, werkte Jef er op de 182.000 hectare grote ranch, die een dagrit verwijderd was van de bewoonde wereld.

Hier leerde hij aan den lijve wat freerange betekent. De runderen liepen er vrij rond in 'the Bush', een zeer onherbergzaam gebied vol grasvlaktes, struikgewas en moerassen. Om ze terug te vinden werd de helicopter ingezet en het samendrijven gebeurt er nog in echte cowboy stijl.

Net als in de US worden de dieren na een 15tal maanden uit de groep gepikt. Ze verhuizen naar de hoofdranch waar ze gedurende 120 dagen een dieet krijgen van 100% GMOvrije granen.

Dit grainfed meat is supermals, mooi vetdooraderd, zeer smaakvol en gezond.

(GMO=genetically modified organism)