Ingrediënten
Voor de pulled pork
1 kg Boston Butt (stuk uit de schouder van een kwaliteitsvarken, bijvoorbeeld Glorius)
4 lente-uitjes
100 g rub voor pulled pork (kant-en-klaar of zelf maken)
1flesje Kwaremontbier
Voor de rub
70 g grof zeezout
60 g bruine basterdsuiker
35 g paprikapoeder (gewone, niet de hete)
3 el versgemalen zwarte peper
2 kl knoflookpoeder
2 kl uienpoeder
1 kl cayennepeper
Bereiding
Snijd de sjalot en heel grof.
Snijd de lente-uitjes in stukken van 4 cm.
Voeg 1 flesje Kwaremontbier toe en giet het op de bodem van de slowcooker.
Wrijf de boston butt in met de rub en masseer de kruiden er goed in.Leg het vlees op het bedje van sjalot en lente-ui en overgiet met de Whiskye Maple saus.
Laat 9 uur zachtjes stoven in de slowcooker, op de laagste stand.
Na 9 uur kun je het met een vork volledig uit mekaar trekken in draadjes (to pull).
Dien op op een broodje met wat American coleslaw.
American coleslaw
6 pers
1/4 witte kool
2 wortelen
1 groene appel
3 el verse mayonaise
Sap van ½ limoen
Peper en zout
Bereiding
Snijd de witte kool en de appel in fijne julienne met een mes of met de mandoline
Rasp de wortelen fijn.
Meng alles samen met de mayonaise en voeg het limoensap toe.
Kruid bij met peper en zout.
Jef Debouver Chief Butcher @ Gustor Meatboutique