Hoofdgerecht 4 personen 45 minuten
600g Pluma
30 kerstomaatjes
Wortelen
1kg aardappelen charlotte
1 chorizo
olijfolie
scheutje balsamicovinnaigrette
fleur de sel
fleur de piment
peper en zout
Bereidingswijze:
De pluma is een stukje varkensvlees in de vorm van een pluim (what's in a name), die verbonden is aan de filet mignon of het varkenshaasje. Het weegt ongeveer 200g per stuk en elk varkentje heeft er maar 2.
Het is een versnijding die we vooraal kennen uit de Spaanse keuken.
Aangezien het stuk al redelijk veel vet bevat raden we u aan om het zonder toegevoegde vetstoffen te bakken om zo enkel de smaken van de pluma, de groentjes en de chorizo te bewaren.
Was de groentjes en schil ze. Was de aardappelen en snij ze in blokjes en snij het vlees in grote stukken.
Verwarm een hete pan op een hoog vuur zonder vetstoffen. Wanneer ze goed warm is leg het vlees in de pan en schroei het dicht door die aan beide kanten enkele minuten te bakken. Hierna leg je het vlees samen met de worteltjes en de kerstomaatjes in een ovenschotel met wat olijfolie. Daarna alles in de oven op 180 graden voor 7 minuten.
Terwijl dit in de oven zit gebruik je de pan waarin je het vlees hebt gebakken om de aardappeltjes en wat schijfjes chorizo te bakken. Zo krijgen de aardappeltjes het natuurlijk aroma en de kleur van de chorizo. Kruid met wat peper en zout.
Leg de aardappeltjes en de chorizo op wat keukenpapier om het vet op te nemen en dresseer de borden!
Smakelijk!
Jef