Gekoeld bij u
thuis geleverd.

Iberico - Pata Negra Premium

We bevinden ons in de Spaanse regio Castiliƫ en Leon. In het plaatsje Guijuelo kweekt de familie Nieto sinds Wereldoorlog 2 100% raszuivere Pata Negra Iberico varkens. Dit authentieke familiebedrijf garandeert de kwaliteit die Premium heet.

Het Iberico varken is een autochtoon ras met een meer dan 2000 jaar oude mediterraanse oorsprong. De namen Cerdo Iberico en Pata Negra zijn beschermd en de kweektechniek wordt gecontroleerd door de Spaanse overheid.

De kweek gebeurt zeer extensief, de varkens lopen vrij rond en zoeken zelf hun voedsel.

Deze voeding bestaat uit een verscheidenheid aan grassen,eikels, paddestoelen, bessen, wortels en kruiden. De dagelijkse zoektocht naar al dit lekkers zorgt ervoor dat de varkens zeer veel bewegen in de grote natuurgebieden die ze bevolken.

Het absolute hoogtepunt in het leven van het Iberico varken valt samen met de Montanera. Dat is het seizoen waarin de eikels (bellota) van de bomen vallen. Tijdens de herfst en de eerste wintermaanden zal het Ibericovarken zich tegoed doen aan deze overvloed aan lekkers.

Zo krijgt het vlees van het Iberico varken zijn sublieme, zeer volle en beetje nootachtige smaak. Het is soms subtiel, soms feller met vet dooraderd en het smelt in de mond.

De Pata Negra kent u waarschijnlijk van de wereldvermaarde gedroogde hammen. Maar het vlees is nu ook vers verkrijgbaar. Door de kweekmethode past dit topproduct in een gezond en evenwichtig eetpatroon. Het is rijk aan enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren, mineralen en vitamine B.

De gebroeders Nieto leveren ons de absolute Premium kwaliteit van deze superieure Spaanse klassieker.