CORONA COVID-19 Update: Wij blijven leveren van dinsdag tot en met zaterdag. Wegens uitzonderlijke drukte: bestellen vóór 9u 's morgens voor levering de dag nadien.

Vers versneden
gekoeld bij u
thuis geleverd.

Gerookte Pata Negra Varkenswangen

Gerookte Pata Negra Varkenswangen

Pata Negra varkenswangen op de Barbecue.

Bij varkenswangen denken we natuurlijk aan een heerlijke stoofpot. Maar ook op de BBQ kunnen ze verrassend lekker zijn. Niet kort gegrild natuurlijk maar Low & Slow, zoals je een pulled pork zou maken. Dit recept werd gemaakt in samenwerking met Jaysbbq.nl

Ingrediënten 

 • Iberico Varkenswangen 
 • Knoflook poeder
 • Zout
 • Zwarte peper
 • Bruine suiker
 • Olijfolie/Sesam olie
 • Kaneel
 • Chilipoeder
 • BBQ saus 
 • Spray (1/3 cranberry azijn + 2/3 water) – Apple cider is ook gewoon goed
 • rookhout

Werkwijze

 
Ontdooi deze varkenswangen door ze 1 dag op voorhand in de koelkast te leggen.
- Goed spoelen onder koud lopend water en dep ze daarna af met een keuken papiertje.
 
- Wrijf een kleine hoeveelheid sesam/olijfolie over de varkenswangen en smeer deze uit.

- Strooi wat zout aan beide kanten van de varkenswangen.
- Daarna de bruine suiker, knoflook poeder, kaneel, zwarte peper en chili poeder. 
-  Druk de kruiden goed in de varkenswangen en laat deze staan voor ongeveer een half uur/uur (je kunt ze ook een dag van te voren kruiden voor meer smaak).
-  Dan kun je gelijk de BBQ aansteken en daarna de spray maken van water en cranberry azijn of je eigen mix
 
 
- De Iberico varkenswangen gaan we Low and Slow bereiden op 110 °C indirect en gaan er ook een lekkere rooksmaak aangeven. dit doen we door appel-, kersen-, wijnvaten- of beukenhout kun je ook gebruiken.

 

-  Als de BBQ op temperatuur is dan leg je de varkenswangen er op en laat je ze roken c.a 150 min. Dit vraagt wat oefening. Je moet uitgaan van 3 criteria: de kleur, interne temperatuur en malsheid. Dit betekent dat je het vlees niet te donker of droog wil laten worden voor dat je het gaat inpakken.

 
- Spray de varkenswangen ongeveer elk half uur met het mengsel van cranberry azijn en water. 
 
 
- Bij een kerntemperatuur van 70 °C leg je de wangen in een vuurvaste schotel dit samen met de rest van het spray mengsel, vloeibare boter en een klein handje bruine suiker. Vervolgens afdekken met aluminiumfolie en weer terug op de BBQ.
- Vervolgens ongeveer een uur er op laten liggen tot een kerntemperatuur van 87-89 en dan is het tijd om ze te glazen met je favoriete BBQ saus. Een aanrader is de Black Pepper saus van Saus guru. Haal de gerookte varkenswangen uit de bak en leg ze op het rooster en smeer ze in met de saus.

 

Let op! Ieder stuk vlees is weer anders. Sommige stukken zijn eerder mals bij de gewenste temperatuur en sommige wat later. Test de gerookte iberico varkenswangen met je thermapen en kijk of die er lekker door heen glijdt. zo niet dan laat je ze nog even liggen.

 
 
Dan zijn ze klaar en kun je een lekker gerechtje mee maken of natuurlijk zo eten. Aanraders zijn burgers en taco´s. Ik maakte een heerlijke Taco Vulcano met deze gerookte iberico varkenswangen. Hier onder zie je hoe het begon met de eerste 2 lagen. Wil je het eindresutaat zien? klik dan hier voor het recept
 
 
 • Levering

  Wij leveren bij u thuis of op het werk (overal in de BENELUX en FRANKRIJK!) op DINSDAG-WOENSDAG-DONDERDAG-VRIJDAG en ZATERDAG. Bestellen kan tot 11u  daags voordien. Uw bestelling dient minimaal 80 euro te bedragen

  Voor 11.00 uur 's middags besteld, is voor 18.00 uur geleverd de volgende dag. Er wordt geleverd van dinsdag tot en met zaterdag. Bestellen voor een latere leverdatum kan natuurlijk ook door uw keuze te maken in onze leverkalender.  U kan kiezen voor de standaardverzending met levering tussen 8.00u en 18.00u of u kan een tijdsblok kiezen op de website. Uren of tijdstippen die afwijken van de door ons voorgestelde mogelijkheden worden wel doorgegeven aan onze koerier maar kunnen nooit gegarandeerd worden.

  Je kan de bestelling volgen via een track&trace-code, die één dag voor levering in je mailbox toekomt. Het Gustor-Pakket wordt onder guarantee verzonden via Dynalogic.  

  Wij garanderen een TOPservice inzake gekoelde thuislevering!

  Ons objectief: 100% e-fulfilment, 100% gelaagde leveringen.

  KlIK HIER als je wil lezen hoe dit samen kunnen bereiken!.

  Het is belangrijk te weten dat wij altijd vers en gekoeld verzenden en dus nooit diepgevroren - tenzij anders vermeld op de website. Dankzij de gekoelde verpakking kunnen wij onze klanten een optimale smaakervaring garanderen. Het vlees blijft dus ook gekoeld na levering! Ideaal voor wie aan de receptie van kantoor of werkplaats laat leveren.

   Indien het vlees niet in uitstekende conditie geleverd wordt, krijgt de klant zijn geld terug. Dat is de Gustor-garantie.

 • Afhalen

  Gustor Meat Boutique heeft ook een Pick-Upstore in Koksijde waar bestellingen gratis afgehaald kunnen worden.

    - Pick-up Store : Zeelaan 308, Koksijde - ma-vr : 10u tot 12u

Geen bevestigingsmail ontvangen? Check dan zeker je spambox! Ook de mail met de track&trace-code kan daar terecht gekomen zijn. Liever de dag zelf al je vlees gehad? Bel ons: +32 473 60 06 22

Bij bewaring onder 7°C garandeert de vacuümverpakking een totale versheid van tien dagen na ontvangst. Voor alle gevogelte is dit vier dagen bij een bewaring onder de 4°c.

In de diepvries kan je het vlees tot zes maanden bewaren.

Alle producten worden vers - en dus niét diepgevroren verstuurd, tenzij anders vermeld op de website. Geen enkel product werd voorheen al diepgevroren.

Een speciale mededeling in verband met geur, kleur en smaak. Gustor Meat Boutiqueproducten zijn topproducten, meestal gerijpt en altijd boordevol smaak. Indien je nog geen ervaring had met dergelijke producten, zal je ongetwijfeld opmerken dat onze producten meestal een specifieke geur hebben. Ook de iets bruinere, gerijpte kleur is verschillend van het vlees dat je in de supermarkt vindt.

Dit is volkomen normaal. Zo kan een geurloze wijn ook onmogelijk een topwijn zijn, en evolueert de kleur naarmate de wijn langer rijpt.

Omdat we met verse producten werken, kan het zijn dat een product niet meer voorradig is. Hou de website in de gaten of mail ons met de vraag wanneer iets opnieuw beschikbaar is.

Heerlijk (en) vers vlees gegarandeerd, dankzij een combinatie van koeling en isolatie.

Het vlees wordt naar wens op maat gesneden. Meerdere stuks besteld? Die worden eerst individueel vacuüm getrokken, zo blijven hygiëne en veiligheid onderweg gewaarborgd. Het verpakte vlees gaat nadien in een isolerende EPS (piepschuimen) doos, waardoor het vlees in uitstekende conditie blijft tijdens de verzending.

Bij Gustor Meat Boutique hechten we groot belang aan het milieu. De verpakking werd speciaal door ons ontworpen en is absoluut milieuvriendelijk. De bijgevoegde koelelementen zijn perfect herbruikbaar en werden door een onafhankelijk controleorganisme gecertificeerd: niet-giftig en geschikt voor het koelen van levensmiddelen - volledig naar de regels van het FAVV. Mocht je de doos toch willen weggooien, is het goed om te weten dat EPS uitstekend recyclebaar is. U kan eveneeens kiezen voor onze eco-friendly verpakking waarbij enkel de inhoud van de koelbox afgeleverd wordt en de verpakking terugkeert naar Gustor en hergebruikt wordt. Bekijk hiervoor volgende video

Ons vlees wordt nooit diepgevroren verzonden, tenzij anders vermeld op de website.

Om onze klanten de optimale smaakervaring van ons uitzonderlijk vlees te garanderen, verzenden wij altijd vers en gekoeld.

Als we het pakket met normale zending zouden versturen, komt 95% van de leveringen binnen de 24 uur aan, maar 95% is voor ons onvoldoende. Gustor Meat Boutique gaat voor 100%. Onze pakketjes worden per express en met guarantee verstuurd. Dit heeft een prijskaartje, maar onze topproducten verdragen geen half werk.

Indien het vlees niet in uitstekende conditie geleverd wordt, krijgt de klant zijn geld terug. Dat is onze Gustor-garantie.

Verzendingskosten (exclusief BTW) voor vers en gekoeld transport

Levering naar Bestellingen < 100 € Bestellingen > 100 €
Benelux 9 € Gratis
Frankrijk Vraag uw gratis verzending aan voor bestellingen vanaf 200 €
Afhaling Gratis aan ons afhaalpunt in Koksijde.

Alle gegeven gewichten op de website van Gustor Meat Boutique zijn globale gewichten die een betaling op voorhand mogelijk maken. Het effectieve gewicht van het vlees kan verschillen, want de bestelling wordt namelijk in zijn totaal nagewogen.

Gustor Meat Boutique garandeert dat het verschil tussen beide nooit groter zal zijn dan 5%. Indien het geleverde gewicht meer blijkt te zijn dan het oorspronkelijk gegeven gewicht, hoeft de klant uiteraard niet bij te betalen.

Mocht het verschil toch groter zijn dan 5%, voorziet Gustor Meat Boutique een terugbetaling in cash.

Het verschil tussen beide gewichten wordt met een aftreksom berekend en daarna vermenigvuldigd met de gemiddelde kiloprijs van de gekochte goederen.

Niet alleen een ras is belangrijk voor vleeskwaliteit, maar ook het 'terroir' waar het beest geleefd heeft en wat het daar te eten kreeg. De Schotse Highlands, de Oostenrijkse Alpen, de bossen van de Landes, … betekenen ongetwijfeld een meerwaarde voor de vleeskwaliteit. Wij zijn constant op zoek naar deze plaatsen, omdat het overduidelijk is dat vlees van een Holsteinkoe, die jaren op een melkveebedrijf in Nederland heeft gestaan, niet te vergelijken valt met hetzelfde dier dat kon grazen op de flank van de Oostenrijkse Alpen.

Onmiddellijk na het bestellen, ontvang je een bevestigingsmail.

Ons objectief: 100% e-fulfilment, 100% gelaagde leveringen.

KlIK HIER als je wil lezen hoe dit samen kunnen bereiken!.


Klantenservice

De klantendienst is elke dag bereikbaar, ook zon-en feestdagen van 8.00u tot 19.00u

Gustor is specialist in levering van uitzonderlijk vlees aan particulieren.

Heb je vragen? Dit vinden we heel normaal. Aarzel zeker niet ons te contacteren.

We zijn er voor jou! En...bellen gaat het snelst!


Een echte vakman zal je te woord staan.