Recept in samenwerking met JaysBBQ.nl
Ingredienten voor 6 personen
- 1 kg Struisvogelfilet
- zoete aardappelen c.a 1 kg
- 6 jonge wortelen
- Ingelegde Radijs in zoet-zuur (Een mix van azijn en water 1 op 1 met suiker en zout naar smaak)
- 2 verpakkingen wilde paddenstoelen
- Kruiden steak (zout, zwarte peper, knoflook poeder)
- 1 citroen
- Olijfolie
Werkwijze
De gegrilde zoete Aardappel:
De aardappel moet in plakken gesneden worden van c.a 4-5 millimeter. Vervolgens smeer je ze in met olijfolie en grill je ze op beide kanten op de BBQ voor dat je de Struisvogelsteak gaan grillen. Na het grillen bestrooien met vers gemalen grof zout en zwarte peper.
Warm opzij houden
De bereiding van de Wortelen :
De wortelen moeten geschild worden en vervolgens gaan we ze koken in water waaraan we zout en 1 in stukken gesneden citroen aan toevoegen Het water mag echt zout zijn dus als als het nog niet zout genoeg is dan voeg je er nog wat aan toe. Koken tot ze beetgaar zijn.
De Wilde paddenstoelen bereiding:
De wilde Paddenstoelen gaan we kort even fruiten in een pan met olijfolie zout en zwarte peper. Verhit de olie en voeg de paddenstoellen er aan toe. Vervolgens doe je wat zout er en fruit je ze tot dat ze donker bruin zijn. Je kan er nog wat truffelolie bij toegevoegd voor dat ze klaar waren. Nog wat zwarte peper op het laatst toevoegen en ze zijn klaar.
De Struisvogel Steak bereiding:
De Struisvogel Steak gaan we eerst kruiden met zwarte peper en zout, we smeren de filet ook goed in met lookpoeder.
Dit laten we minimaal een half uur staan om kamertemperatuur.
Indien de filet dikker is dan 5cm, leg die in een ovenschaal en verwarm die gedurende een half uur voor in een oven van maximum 45°c.
Vervolgens grillen we de Struisvogel Steak op de BBQ met 200 °C boven direct vuur. Dat is ongeveer 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte, gebruik beste kerntemperatuurmeter) per kant tot een kerntemperatuur van 52-54 °C. (medium rare) Vervolgens laten we de Struisvogel Steak 5-10 minuten rusten en dan kan je hem aansnijden.
Nu nog de radijsjes in schijfjes snijden en alles dresseren op een grote schaal.