Pork wings vergen een low&slow bereiding.
Dit kan dus zeker ook een stoofbereiding zijn.
Maar hier gaan we even de BBQ toer op.
Het is een bereiding die te vergelijken is met spare-ribs, short ribs etc.
Het resultaat is een heerlijk mals stukje vlees met een fantastische barbecuesmaak.
Qua kruiden heb je de vrij keuze. Gebruik jouw favoriete rub of mix voor het low&slow gedeelte.
Tegen het einde smeer je de pig wings in met jouw favoriete BBQsaus, alles wat voor varkensvlees is bedoeld werkt hier. Wil je zelf je saus maken dan zou deze sweet smokey saus een goede keuze zijn.
-
Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 107-110°C.
- Smeer de porkwings in met wat plantaardige olie en bestrooi met de barbecue rub.
-
Wil je ook een rooksmaak, voeg dan het rookhout aan het vuur toe, leg de pork wings weg van het vuur in de barbecue en sluit de deksel.
-
Na 3,5 uur pak je de hammetjes in. Elk hammetje gaat in twee velletjes aluminiumfolie met een eetlepel van de boter, basterdsuiker en honing.
-
Leg de ingepakte hammetjes 3 kwartier terug in de barbecue.
-
Drie kwartier later mogen de hammetjes uit de folie. Leg ze terug in de barbecue en smeer ze na een kwartier in met BBQsaus.
-
Herhaal dit na nog een kwartier. Laat deze laatste sauslaag nog een kwartier droog worden en je pig wings mogen van de barbecue. In totaal dus 45 minuten nadat ze uit de folie komen.
Smakelijk!
donderdag 27 januari 2022