Recept voor pittige wok met noedels en rundvlees
recept door Myriam Minne van Hap&Tap
(Voor)bereidingstijd: 30 min
Marineren: 1 nacht
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg La Normande filet pur semi-dry aged
Een handvol witte én zwarte sesamzaadjes
5-tal korianderblaadjes
5-tal muntblaadjes
Peper en zout
Een zelfde hoeveelheid olijfolie en sesamolie
Een scheutje sojasaus
Extra:
Een vacumeertoestel
Voor de wok:
1 rode ui, fijngesnipperd
1 rode paprika, in grove stukken
1 grote wortel, in grove stukken
1/2 courgette, in grove stukken
1 prei, in dikke ringen
125 g champignons, in 2 of in 4 gesneden naargelang de grootte
125 g shiitakes, in 2 of in 4 gesneden naargelang de grootte
Een stuk verse gember van 1 cm, fijngeraspt
250 ml kokosmelk
1 scheutje sojasaus
2 tl rode currypasta
1 mespuntje kurkuma
250 g woknoedels
Sesamolie
Voor de afwerking:
Korianderblaadjes (als je die niet lust, kan je ook kiezen voor rucola bv.)
Gomasio (verkrijgbaar bij Bio Planet)
Bereidingswijze
De dag voordien:
Kruid de filet pur met peper en zout en strijk in met een mengeling van gelijke hoeveelheden olijfolie en sesamolie.
Rol het vlees in een gelijke hoeveelheid witte en zwarte sesamzaadjes.
Trek de filet pur vacuüm met de koriander- en muntblaadjes en een scheutje sojasaus.
Laat het rundvlees zo een nacht marineren in de koelkast.
Voor de wok:
Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet een scheutje sesamolie in een wok. Zet er de fijngesnipperde ui en gember in aan en doe er de rode currypasta bij. Laat even bakken tot de geuren vrijkomen. Kruid met de kurkuma.
Voeg nu de wortel, courgette en rode paprika toe en roerbak de groenten gedurende een 5-tal min voor je er de zachtere groenten aan toevoegt: de prei, champignons en shiitakes. Blijf nog 5 min roerbakken.
Giet er nu de kokosmelk bij en laat kort even goed doorkoken.
Voeg de gekookte en uitgelekte woknoedels toe en werk af met een scheutje sojasaus.
Schroei ondertussen het vlees kort aan in een hete grillpan. Ik deed er geen olie bij, aangezien rondom het vlees al een laagje olie zit.
Schep een portie noedels en wokgroenten in diepe borden en werk af met dunne plakjes rundvlees.
Werk af moet enkele blaadjes koriander (of rucola) en strooi er tot slot nog wat gomasio over.