A BBQ love affair
De liefde voor barbecue bij de mensen BRAAI is begonnen in 2012 met een deelname aan een culinaire BBQ-wedstrijd.
Al snel legden ze de brug naar American Style BBQ en ging de bal aan het rollen. Met meer dan 50 wedstrijden in Amerika en Europa, waaronder de Jack Daniels Invitational en verschillende workshops in Amerika, hebben ze veel mensen leren kennen waarmee ze rond het vuur verhalen hebben gedeeld.
Dit is dan ook het doel van Braai BBQ: Low & Slow barbecue toegankelijker maken en mensen samen aan tafel brengen. Ze hebben authentieke American Style BBQ gerechten waarin je het resultaat van hun jaren ervaring in elke hap proeft. Na talloze kooksessies en veel research denken ze de sleutel gevonden te hebben tot een BBQ menu dat het hele land kan smaken.
Gustor stelt met trots 2 Rubs en een allround Red BBQsauce voor.
De Red Sauce heeft de juiste hoeveelheid zoet, een subtiele zure toets en is niet pikant. Als allround BBQ saus kan hij gebruikt worden als dipsaus, als topping op je burger of pizza. Of als glaze op je favoriet stuk vlees. Deze Kansas City Style barbecue saus wordt geproduceerd in België en is een echte wereldtopper! In 2022 scoorde de Red Sauce de 4de plaats op The Jack Daniels World Championship BBQ in de categorie saus.
De wedstrijdsaus van BRAAI-BBQ.
Met meer dan 50 wedstrijden in Amerika en Europa, waaronder de Jack Daniels Invitational en verschillende workshops in Amerika, hebben ze veel mensen leren kennen waarmee ze rond het vuur verhalen hebben gedeeld. Dit is dan ook het doel van Braai BBQ: Low & Slow barbecue toegankelijker maken en mensen samen aan tafel brengen.
De Braai Red Sauce is een eigen recept dat ze doorheen de jaren hebben verfijnd in hun keuken en hebben getest op wedstrijden. ze gebruiken hem als allround saus in de basis van onze wedstrijd recepten. Hierdoor kwamen ze op de 1ste plaats in het Belgisch Kampioenschap Low & Slow BBQ 2022 in de categorie ribben
Pitmaster tip: gebruik hem in combinatie met onze Meatpal BBQ rub op je ribben.
De Meatpal rub heeft een zoete hartige smaak en is niet pikant. Als allround BBQ rub past hij vrijwel in elk gerecht. Breng een rijkelijke laag rub aan op je vlees en laat het minimaal 15min intrekken alvorens te gebruiken.
Deze rub is geïnspireerd op jarenlange competitie ervaring die Braai BBQ in binnen en buitenland heeft opgedaan.
Met deze rub behaalden ze de 1ste plaats in het Belgisch Kampioenschap Low & Slow BBQ 2022 in de categorie ribben.
Pitmaster tip: gebruik hem in combinatie met onze Red BBQ sauceop je ribben.
De Wingman BBQ rub van Braai is de ideale buddy voor het gevogelte op de BBQ.
Schud de strooibus voor gebruik zodat alles specerijen goed gemengd zijn.
Breng een dunne laag kruiden aan op je vlees en laat het even intrekken. Daarna je vlees grillen, low & slow smoken of bakken in de pan.