Een match made in heaven!
In onze reeks "minimum input maximum impact"
Vleesgerechten die uitgaan van de uitzonderlijke smaak van het Gustorvlees waardoor vrij eenvoudige bereidingen een toch maximale impact hebben op de ervaring van uw gasten.
Een stukje vlees in plaats van een koekje op een dessert?
Het is zeker niet alledaags.
Maar deze Dolce Zero simmenthaler entrecote kreeg reeds tijdens het fabricatieproces een toets van koffie en chocolade mee, ideaal om mee aan de slag te gaan in dit heerlijke dessert.
Een tip voor uw feestafel, makkelijk op voorhand klaar te maken!
Benodigdheden 4p
- 350ml Room (minstens 40%)
- 70 ml melk
- 3 blaadjes gelatine
- 50gr suiker
- 140ml sterke koffie
- 100gr Dolce Zero
- Eetbaar bloemetje of een takje munt als decoratie
Werkwijze
- Verwarm de oven op 100°c
- Leg de sneetjes Dolce Zero op het grillrooster van de oven
- Leg eventueel een bakpapier of wat alupapier op de bodem van de oven om het vet wat op te vangen
- Laat ze minstens een uur drogen tot ze helemaal hard zijn en je ze kan breken.
- Laat de melk, de room en de suiker éénmaal opkoken
- Voeg er de verse warme koffie aan toe en de in koud water geweekte gelatineblaadjes (uitgeknepen)
- Goed mengen (niet kloppen) en afvullen in mooie glaasjes
- Minstens 4 uur goed afkoelen in de koelkast
- Breek, net voor het serveren, enkele sneetjes Dolce Zero in 2 of in 3.
- Maak van 2 andere sneetjes en de gevallen restjes een crumble door ze zo fijn mogelijk te verkruimelen.
- Strooi wat van de kruimels op de panna cotta en steek in ieder glaasje 1 klein afgebroken sneetje dolce zero. Een eetbaar bloemetje of een blaadje munt maken het geheel af.
Smakelijk!
Rik en Jef van Gustor