Gekoelde thuislevering bij particulieren, overal in de BeNeLux. Van dinsdag tot en met zaterdag.

Vers versneden
gekoeld bij u
thuis geleverd.

Kip uit de Landes, Indian BBQ spitroast.

Kip uit de Landes, Indian BBQ spitroast.

Dit gerecht vergt wat bbqmateriaal maar de bereiding zelf is eenvoudig en het resultaat  een echte smaakbom!

Met dank aan Jay's barbeque voor de realisatie van dit recept.

BENODIGDE MATERIALEN

 • Rookhout
 • BBQ naar keuze waar een draai spit op bevestigd kan worden.
 • Draai Spit
 • Kerntemperatuurmeter
 • Hakmolen of cutter
 • optioneel: vaccummachine

INGREDIËNTEN

 • 1 Poulet de Landes
 • 3 tenen Knoflook
 • 0,5 tl Kurkuma
 • 0,5 tl Venkelzaad
 • 1,5 tl Sesam olie
 • 3 tl Olijfolie
 • 0,5 tl Majoraan
 • 2 tl Paprika Puree
 • 0,5 tl Komijn poeder
 • 1/4 tl chili poeder
 • 0,5 tl Gember poeder
 • 3 tl zout
 • 1 handje vol Peterselie
 • 2 takjes Thijm
 • 0,5 handje Munt bladeren
 • 0,5 handje Koriander bladeren
 • 0,5 tl laos Poeder
 • 1 tl Zwarte peper

 

VOORBEREIDING- Doe de knoflook, kurkuma, venkelzaad, sesam olie, olijfolie, majoraan, paprika puree, komijn, chilipoeder, gember poeder, zout, peterselie, tijm, munt bladeren, koriander bladeren, laos poeder en zwarte peper in de hak molen. (Maak het niet te fijn en zorg ervoor dat er nog wat grovere stukjes over blijven)

- Ga met je vingers en je hand tussen vel en vlees om zo het vel van de kip los te maken. Dit betekent dat je het vel niet eraf haalt maar los maakt van het vlees. Zorg er ook voor dat er bij de poten ruimte overblijft om de marinade aan te brengen.

- Smeer 3/5 van de marinade uit onder het vel van de kip. Leg hierna het vel van de kip goed terug op zijn plaats.

- Smeer 1/5 van de marinade uit over het vel van de kip.

- De kip gaat vervolgens vacuüm voor minimaal 4 uur in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken. 
(heb je geen vacuümmachine hebt kan dit ook in een grote ziplock zak en pers goed de lucht eruit).

 

 Bereiding van de Kip aan het Spit

1. Laat de kip minstens 1 uur  op kamertemperatuur komen.

2. Steek ondertussen de BBQ aan. Gebruik niet te veel kolen of hout. We willen de kip niet te heet garen of verbranden

3. Leg de kolen aan een kant en als je wilt kun je een lek bakje recht onder de kip leggen. Zo voorkom je dat het vet in je BBQ blijft hangen. Als je een kamado gebruikt dan maakt dit niet zo veel uit want je brand toch alles uit het keramiek omdat de kolen er direct tegen aan zitten. Mensen met een Weber/Kettle zal ik het wel aanraden omdat onder het kolenrooster redelijk wat vet kan blijven hangen waardoor de BBQ vlam kan vatten. Ook kun je in het bakje wat aardappelen, of groenten doen zodat het heerlijke kippenvet daar in druipt en je daar mee gaat koken. Dan heb je ook gelijk een lekker bijgerecht.

4. Rijg de Indiase kip aan het spit en zorg dat hij recht in het midden zit voordat je hem gaat klemmen.

5. Als je de kip hebt geklemd dan leg je eerst wat hout op de kolen en klik je de Indiase kip aan het spit vast aan de motor. En nu draaien maar!

 

7. De gaartijd zullen we laten afhangen van de kerntemperatuur. Vergeet de motor niet even stil te leggen. De billen hebben we een kerntemperatuur van 78°c nodig, voor de filets (borst) is 75°c voldoende.

8. Haal de kip van het spit, smeer nog de rest van de marinade erover en laat een 5tal minuutjes rusten onder aluminiumfolie. Nu kan je die makkelijk versnijden. Opdienen met een gepofte aardappel of een eenvoudige groene salade.

De kwaliteit van de kip uit de Landes gecombineerd met de bereidingswijze garanderen een uitermate sappig en smaakvol resultaat!

Smakelijk!

 

 • Levering

  Wij leveren bij u thuis of op het werk (overal in de BENELUX en FRANKRIJK!) op DINSDAG-WOENSDAG-DONDERDAG-VRIJDAG en ZATERDAG. Bestellen kan tot 9u  daags voordien. Op zeer drukke dagen kan dit uur vervroegd worden. Uw bestelling dient minimaal 80 euro te bedragen

  Voor 9.00 uur 's morgens besteld, is voor 20.00 uur geleverd de volgende dag. Er wordt geleverd van dinsdag tot en met zaterdag. Bestellen voor een latere leverdatum kan natuurlijk ook door uw keuze te maken in onze leverkalender.  U kan kiezen voor de standaardverzending met levering tussen 8.00u en 20.00u of u kan een tijdsblok kiezen op de website. Koos u geen tijdsblokoptie dan wordt uw bestelling standaard geleverd tussen 8u en 20u. Daarvoor gaan wij een contract aan met de koerierdienst om te leveren tussen 8u en 18u. We weten immers dat de chauffeurs gedurende de dag soms wat vertraging oplopen. Het verwachtte uur van levering die u krijgt van de koerierdienst is nooit een absolute zekerheid. Wenst u de levering nog op dezelfde dag als avondmaal te nuttigen dan kiest u best het tijdsblok 'ochtendlevering' als optie. Hoe moet u de tijdsblokken interpreteren? Niet als een absolute zekerheid. Het tijdsblok ochtendlevering zal u zeker garanderen dat u het vlees voor het avondmaal kan serveren, maar niet dat we u een afspraak buitenshuis om 13.15u kunnen garanderen. In de meeste gevallen zal dit wel lukken, maar het is geen zekerheid, er kan vanalles gebeuren onderweg. Een namiddaglevering garandeert dat u pas om 13u dient thuis te zijn. Uren of tijdstippen die afwijken van de door ons voorgestelde mogelijkheden worden wel doorgegeven aan onze koerier maar kunnen nooit gegarandeerd worden.

  Je kan de bestelling volgen via een track&trace-code, die één dag voor levering in je mailbox toekomt. Het Gustor-Pakket wordt onder guarantee verzonden via Dynalogic.  Het door Dynalogic vooropgestelde uur van levering kan in de praktijk, op de dag van levering, wel nog afwijken door vertragingen onderweg

  Wij garanderen een TOPservice inzake gekoelde thuislevering!

  Ons objectief: 100% e-fulfilment, 100% gelaagde leveringen.

  KlIK HIER als je wil lezen hoe dit samen kunnen bereiken!.

  Het is belangrijk te weten dat wij altijd vers en gekoeld verzenden en dus nooit diepgevroren - tenzij anders vermeld op de website. Dankzij de gekoelde verpakking kunnen wij onze klanten een optimale smaakervaring garanderen. Het vlees blijft dus ook gekoeld na levering! Ideaal voor wie aan de receptie van kantoor of werkplaats laat leveren.

   Indien het vlees niet in uitstekende conditie geleverd wordt, krijgt de klant zijn geld terug. Dat is de Gustor-garantie.

 • Afhalen

  Gustor Meat Boutique heeft ook een Pick-Upstore in Koksijde waar bestellingen gratis afgehaald kunnen worden.

    - Pick-up Store : Zeelaan 205 (ingang in de Coosemanslaan, volg de pijlen op de ramen), Koksijde - ma-vr : 10u tot 12u

Geen bevestigingsmail ontvangen? Check dan zeker je spambox! Ook de mail met de track&trace-code kan daar terecht gekomen zijn. Liever de dag zelf al je vlees gehad? Bel ons: +32 473 60 06 22

Bij bewaring onder 7°C garandeert de vacuümverpakking een totale versheid van tien dagen na ontvangst. Voor alle gevogelte is dit vier dagen bij een bewaring onder de 4°c.

In de diepvries kan je het vlees tot zes maanden bewaren.

Alle producten worden vers - en dus niét diepgevroren verstuurd, tenzij anders vermeld op de website. Geen enkel product werd voorheen al diepgevroren.

Een speciale mededeling in verband met geur, kleur en smaak. Gustor Meat Boutiqueproducten zijn topproducten, meestal gerijpt en altijd boordevol smaak. Indien je nog geen ervaring had met dergelijke producten, zal je ongetwijfeld opmerken dat onze producten meestal een specifieke geur hebben. Ook de iets bruinere, gerijpte kleur is verschillend van het vlees dat je in de supermarkt vindt.

Dit is volkomen normaal. Zo kan een geurloze wijn ook onmogelijk een topwijn zijn, en evolueert de kleur naarmate de wijn langer rijpt.

Omdat we met verse producten werken, kan het zijn dat een product niet meer voorradig is. Hou de website in de gaten of mail ons met de vraag wanneer iets opnieuw beschikbaar is.

Heerlijk (en) vers vlees gegarandeerd, dankzij een combinatie van koeling en isolatie.

Het vlees wordt naar wens op maat gesneden. Meerdere stuks besteld? Die worden eerst individueel vacuüm getrokken, zo blijven hygiëne en veiligheid onderweg gewaarborgd. Het verpakte vlees gaat nadien in een isolerende EPS (piepschuimen) doos, waardoor het vlees in uitstekende conditie blijft tijdens de verzending.

Bij Gustor Meat Boutique hechten we groot belang aan het milieu. De verpakking werd speciaal door ons ontworpen en is absoluut milieuvriendelijk. De bijgevoegde koelelementen zijn perfect herbruikbaar en werden door een onafhankelijk controleorganisme gecertificeerd: niet-giftig en geschikt voor het koelen van levensmiddelen - volledig naar de regels van het FAVV. Mocht je de doos toch willen weggooien, is het goed om te weten dat EPS uitstekend recyclebaar is. U kan eveneeens kiezen voor onze eco-friendly verpakking waarbij enkel de inhoud van de koelbox afgeleverd wordt en de verpakking terugkeert naar Gustor en hergebruikt wordt. Bekijk hiervoor volgende video

Ons vlees wordt nooit diepgevroren verzonden, tenzij anders vermeld op de website.

Om onze klanten de optimale smaakervaring van ons uitzonderlijk vlees te garanderen, verzenden wij altijd vers en gekoeld.

Als we het pakket met normale zending zouden versturen, komt 95% van de leveringen binnen de 24 uur aan, maar 95% is voor ons onvoldoende. Gustor Meat Boutique gaat voor 100%. Onze pakketjes worden per express en met guarantee verstuurd. Dit heeft een prijskaartje, maar onze topproducten verdragen geen half werk. Is het vlees bestemd voor het avondmaal op de dag van levering, neem dan zeker de optie levering tussen 8u en 13u. Vertragingen kunnen altijd optreden. Is deze optie niet genomen dan is een stressloos avondmaal niet gegarandeerd.

Indien het vlees niet in uitstekende conditie geleverd wordt, krijgt de klant zijn geld terug. Dat is onze Gustor-garantie.

Verzendingskosten (incl BTW) voor vers en gekoeld transport

Verzendingskosten voor vers en gekoeld transport

Bestellingen < 100 € > 100 € > 300 €
naar Benelux 10,89 € Gratis Gratis
naar Frankrijk 25 € 25 € Gratis
naar Duitsland 25 € 25 € Gratis
Ophaling Gratis aan ons afhaalpunt in Koksijde (zie volgende stap)

Alle gegeven gewichten op de website van Gustor Meat Boutique zijn globale gewichten die een betaling op voorhand mogelijk maken. Het effectieve gewicht van het vlees kan verschillen, want de bestelling wordt namelijk in zijn totaal nagewogen.

Gustor Meat Boutique garandeert dat het verschil tussen beide nooit groter zal zijn dan 5%. Indien het geleverde gewicht meer blijkt te zijn dan het oorspronkelijk gegeven gewicht, hoeft de klant uiteraard niet bij te betalen.

Mocht het verschil toch groter zijn dan 5%, voorziet Gustor Meat Boutique een terugbetaling in cash.

Het verschil tussen beide gewichten wordt met een aftreksom berekend en daarna vermenigvuldigd met de gemiddelde kiloprijs van de gekochte goederen.

Niet alleen een ras is belangrijk voor vleeskwaliteit, maar ook het 'terroir' waar het beest geleefd heeft en wat het daar te eten kreeg. De Schotse Highlands, de Oostenrijkse Alpen, de bossen van de Landes, … betekenen ongetwijfeld een meerwaarde voor de vleeskwaliteit. Wij zijn constant op zoek naar deze plaatsen, omdat het overduidelijk is dat vlees van een Holsteinkoe, die jaren op een melkveebedrijf in Nederland heeft gestaan, niet te vergelijken valt met hetzelfde dier dat kon grazen op de flank van de Oostenrijkse Alpen.

Onmiddellijk na het bestellen, ontvang je een bevestigingsmail.

Ons objectief: 100% e-fulfilment, 100% gelaagde leveringen.

KlIK HIER als je wil lezen hoe dit samen kunnen bereiken!.


Klantenservice

De klantendienst is elke werkdag bereikbaar van 7.00u tot 18.00u

Gustor is specialist in levering van uitzonderlijk vlees aan particulieren.

Heb je vragen? Dit vinden we heel normaal. Aarzel zeker niet ons te contacteren.

We zijn er voor jou! En...bellen gaat het snelst!


Een echte vakman zal je te woord staan.