Onze basis is de heerlijke gekookte beenham van Gustor (speciaal voor ons bereid door Breydel)
1. Is de ham diepgevroren, dan plaats je die minstens 48 op voorhand in de koelkast om deze volledig te ontdooien.
2. Je haalt de ham uit de verpakking en dept hem droog met een keukenpapier.
3. Je maakt aan de bovenkant, overlangs insnijdingen van ca 5mm diep. (door het vel of door de ham op plaatsjes waar geen vel is)
4. Je duwt verspreid over de hele ham, een 10tal kruidnagels in de ham.
5. Maak een mengsel van 3dl suikerstroop en 4 eetlepels honing. Naar smaak kan je dit aanvullen met vers sinaasappelsap of met mosterd. (dit glazuursel hou je licht warm gedurende de rest van de bereiding)
6. Wrijf de volledige ham met het zoete mengsel.
7. Pak de ham in alufolie in en plaats die in een vuurvaste schaal in de oven op 100°c gedurende ca 1u.
8. Haal de ham uit de folie en bestrijk de deze nogmaals met de glazuur, het vrijgekomen braadvocht kan je toevoegen aan het glazuurmengsel.
9. Plaats nu onafgedekt in de oven op 160°c. gedurende 40min. Om de 10min bestrijk je de ham terug met het glazuur.
Vind je de ham nog niet crispy genoeg, dan kan je deze nog even onder de grill plaatsen.
Laat even tot rust komen, verwijder de kruidnagel en snij in mooie plakken!