Gekoeld bij u
thuis geleverd.

Holstein

Jarenlang werd de Holstein koe louter gezien als melkleverancier . Niet verwonderlijk, want dit rund kent een ongelooflijke melkproductie vergeleken met die van haar concurrentes.

Oorspronkelijk afkomstig uit het Nederlandse Friesland, werd de Holstein koe dé melkkoe bij uitstek op het Europese vasteland en Noord Amerika.

Melkproductie gebeurt niet overal op dezelfde manier. Wij zochten een Holstein koe die tijdens haar actieve leven als melkkoe al de basis legt voor het smakelijke vlees dat ze later zal leveren.

De beste kwaliteit vonden we bij de minder intensieve melkveehouderij in Oostenrijk. Daar is melkkwaliteit belangrijker dan kwantiteit. In deze terroir krijgen de koeien heel hun leven een overvloed aan zeer smakelijk gras te eten.

Eenmaal de koe onvoldoende melk begint te produceren wordt ze niet meer bevrucht en stopt haar melkproductie helemaal. De Holstein koe heeft weinig spierweefsel en komt door de rijke voeding (gras, gerst en maïs) in deze periode snel aan. De stressvrije omgeving op de ruime Oostenrijkse weilanden zorgt voor extra vetmarmering, waardoor het vlees zeer smaakvol (nog smaakvoller) wordt en ideaal is voor een latere rijping.

Na de slacht zoekt onze leverancier de mooiste lendes uit, dieprood en met een mooie vetlaag.

In onze rijpingscellen worden de hele entrecôtes zorgvuldig gerijpt aan het been De temperatuur, de luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit worden hier constant gecontroleerd. Het vlees heeft van nature een vrij grove vezelstructuur, maar tijdens de lange rijping (minstens zeven weken) zorgen de natuurlijke enzymen in het vlees ervoor dat het eindproduct nog malser, sappiger en smaakvoller wordt.

Laat u overtuigen en beleef wat enkele fijnproevers in opdracht van het maandblad “Gastromania” meemaakten. In een blinde smaakproef duidde de meerderheid onder hen het stukje Holstein aan als de lekkerste biefstuk. Een zinderende smaaksensatie klonk het....