Benodigdheden voor 2 personen.
- 2 Limousin chateaubriand van 200gr elk.
- 2 eierdooiers
- 20 kleine kappertjes (of 10 grotere)
- worcestershire saus
- mayonaise
- ketchup
- 1/2 ui gesnipperd
- peper van de molen
- lekker zout
Bereiding.
Een echte steak tartaar wordt handgesneden met een mes!
Het leuke is dat er helemaal geen regels zijn. Je kiest zelf hoe fijn je het vlees snijdt en hoeveel je van elk ingredient gebruikt.
Zo maakt iedereen zijn eigen favoriete steak tartaar.
Ben je geen groot keukenwonder of hou je van stoer? Snij het vlees dan zeker niet te dun. De chateaubriand is zo mals dat ultrafijn zeker geen must is. Integendeel, als je het vlees grof snijdt dan weten jouw gasten direct dat dit supervers is en niet uit een 'pakje' komt!
Zie de foto, heerlijke stukken vlees, je mag de steak heus wel herkennen, het hoeft geen pap te zijn.
Bereidt je dit voor gasten dan stellen wij volgende werkwijze voor.
Je snijdt net voor het opdienen het vlees fijn (of net niet te fijn, zoals je wil), je kruidt dit met peper en zout en enkele druppels worcestershire saus.
Nu heb je de basis. Deze is op zich al behoorlijk lekker.
De rest van de ingredienten serveer je naast de steak tartaar op tafel. Zo kan iedereen naar believen van alles toevoegen volgens eigen smaak.
De steak tartaar wordt het onderwerp van de avond. Iedereen heeft wel zijn idee van hoe het moet. Er wordt geproefd, gewikt en gewogen.
Wedden dat dit een hit wordt?