Ingredienten voor 4 à 6personen
- 2 uien
- 2 wortelen
- 2 sjalotten
- 1 bouquet garni
- 60 g boter
- 30 g bloem
- 5 cl rode wijnaziijn
- 50 cl rode wijn
- 50 cl widfond
- 2 soeplepels veenbessenconfituur
- olie
Bereiding
1. Pel de uien, en schraap de wortelen. Snij alles in kleine stukjes en blancheer samen gedurende 5 minuten in kokend water.
2. Laat de groentjes uitlekken, doe ze in een kookpannetje met de bouquet garni en wat olie. Bak deze gedurende ongeveer 5 mnuten.
3. Voeg de bloem en 40g boter bij, bevochtig dit met de azijn en de rode wijn. Laat rustig een tijdje inkoken.
4. Voeg nu de wildfond bij, kruidt met wat peper en zout en laat dit geheel ongeveer een uurtje heel zacht sudderen. (Opletten met de kruiden, want het volume zal inkoken)
5. Passeer de saus door een zeef.
Voeg enkele grofgemalen peperkorreltjes toe en en je hebt een POIVRADESAUS gemaakt
6. Indien je een GRAND VENEURSAUS wilt maken voeg je nu de rest van de boter toe en de veenbessenconfituur. Goed samen mengen en warm opdienen met het versgebakken wild.