Thuislevering bij particulieren dagelijks van dinsdag tot en met zaterdag.

Vers versneden
gekoeld bij u
thuis geleverd.

Gerookte Lamsschouder by Jay's BBQ

Gerookte Lamsschouder by Jay's BBQ

 Dit heerlijke recept werd ons ter beschikking gesteld door Jay's BBQ. 

Wil je meer te weten komen over Jay's BBQ, klik dan hier.

Gerookte Bio Lamsschouder

Deze gerookte bio lamsschouder is het perfecte stukje vlees voor op de BBQ. Als de Bio lamsschouder Low en Slow gegaard wordt  dan kan je erg mals stukje vlees overhouden. Dit komt vooral door de structuur van het vlees. Het heeft een uitstekende vetpercentage waardoor het vlees geschikt is voor langzaam garen. Dit recept zorgt er voor dat de smaken van het lam volledig tot zijn recht komen. Een combinatie van kwaliteit vlees, verse en kwalitatief goede kruiden brengt een smaaksensatie die iedereen geproefd moet hebben!

 

Kern temperatuur: 92-94 ˚C

BBQ temperatuur: 120-135 ˚C

Aantal: 8-10  taco’s

Bereidingstijd : 5-6 uur.

 

Benodigdheden voor het kruiden van de gerookte bio lamsschouder:

1 kg  Bio lamsschouder van Gustor meatboutique

4 tenen Knoflook

1 handje vol Peterselie blaadjes

1 handje vol Koriander blaadjes

2 tl Olijfolie

1 tl Sesamolie

3 el zwarte grove Zoutsnippers

4 takjes Tijm

2 el bolletjes seizoen peper

 

Benodigdheden Taco’s :

Rode kool

Bimi (Broccoli met lange stengel)

Cherry tomaatjes

Taco vellen

Jus gemaakt van de gerookte lamsschouder

Eventueel saus naar keuze

 

Overige benodigdheden:

Slagerstouw

Rookhout (appel en hickory)

Aluminium bak voor op de BBQ

Aluminium folie

Vlees thermometer die je tijdens het roken in het vlees kunt laten zitten.

  

Benodigdheden voor het mengsel om de gerookte bio lamsschouder te sprenkelen:

2 el Olijfolie

2 el Appelazijn

1 tl Zout

1 tl Zwarte peper

1 tak Rozemarijn

 

Lamsschouder voorbereiden:

1. Voeg de knoflook, peterselie, koriander, peperbolletjes, tijm, sesamolie en olijfolie bij elkaar in een vijzel en stamp deze fijn.

2. Als de lamsschouder ontdooit is, haal je deze uit de verpakking en snijd het huidige slagerstouw er af.

 1. Vouw de lamsschouder helemaal open en bestrijk deze aan beide zijdes met een klein laagje olijfolie zodat het zout blijft plakken.

4. Bestrooi de lamsschouder royaal met het zwarte zout en wrijf deze in.

5. Doe het kruidenmengsel op de lamsschouder en zorg dat dit goed verdeeld wordt aan alle kanten van het vlees.

6. Bind de lamsschouder weer terug vast met het slagerstouw. Zorg dat deze goed en strak aantrekt.

7. Zorg dat het vlees goed (vacuüm) verpakt wordt en leg deze in de koelkast voor minimaal 4 uur. (hoe langer hoe beter)

8. Maak ook alvast het mengsel voor het vlees vochtig te houden. Stop alle benodigdheden (behalve het takje rozemarijn) hiervoor in een bakje en zet dit in de koelkast.

(het rozemarijn takje is om het vlees te besmeren)

 

 

Bereiding van de Gerookte bio lamsschouder:

1. Haal de bio lamsschouder uit de koelkast ongeveer een uur voordat je deze gaat bereiden.

2. Verwarm de BBQ voor op 120 graden en zorg voor een indirecte zone.

3. Als de BBQ de juiste temperatuur heeft kun je het rookhout erbij doen.

4. Laat de BBQ ongeveer 1-2 minuten roken voordat je het vlees op de BBQ legt.

5. Leg de lamsschouder op de BBQ en steek een temperatuurmeter in de kern van het dikste stuk van het vlees.

6. Besmeer het vlees om de 45 minuten met het mengsel.

7. Wanneer de gerookte Bio lamsschouder de interne temperatuur van 72 ˚C heeft bereikt, leg je het vlees in een aluminium bak.

8. Giet het over gebleven mengsel in de aluminium bak en dek deze af met aluminiumfolie.

9. Als de gerookte Bio lamsschouder een interne temperatuur heeft bereikt van 92-94 ˚C is het klaar en kun je het van de BBQ halen.

10. Laat het vlees minimaal een half uur rusten voordat deze gesneden wordt.

(TIP : Laat het vlees nog iets langer rusten zodat je het vlees in mooie dunne reepjes kan snijden) 

 

 

 

 

Taco’s bereiden met de gerookte Bio lam

1. Kook de broccoli stengels tot dat deze zacht zijn

2. Snijdt de Cherry tomaatjes in kwartjes

3. Snijdt de rode kool in dunne reepjes.

4. Verwarm de taco’s in een pan tot deze lichtelijk verkleuren

5. Snijdt de lamsschouder in repen en warm ze heel even op als je ze wat warmer wilt hebben.

6. Bouw je eigen taco’s zoals je het wilt.

 

(TIP : Maak van het druipvocht een jus die je kan gebruiken als saus. Jus van het vlees is de lekkerste saus die je kan gebruiken)

 

 • Levering

  OPGELET AUB: TIJDENS DE EINDEJAARSFEESTEN GELDEN ANDERE DAN NORMALE LEVERDAGEN EN UITERSTE BESTELUREN. ZIE HIERVOOR ONZE INSPIRATIEPAGINA

  Wij leveren bij u thuis of op het werk (overal in de BENELUX en FRANKRIJK!) op DINSDAG-WOENSDAG-DONDERDAG-VRIJDAG en ZATERDAG. Bestellen kan tot 9u  daags voordien. Op zeer drukke dagen kan dit uur vervroegd worden. Uw bestelling dient minimaal 80 euro te bedragen

  Voor 9.00 uur 's morgens besteld, is voor 20.00 uur geleverd de volgende dag. Er wordt geleverd van dinsdag tot en met zaterdag. Bestellen voor een latere leverdatum kan natuurlijk ook door uw keuze te maken in onze leverkalender.  U kan kiezen voor de standaardverzending met levering tussen 8.00u en 20.00u of u kan een tijdsblok kiezen op de website. Koos u geen tijdsblokoptie dan wordt uw bestelling standaard geleverd tussen 8u en 20u. Daarvoor gaan wij een contract aan met de koerierdienst om te leveren tussen 8u en 18u. We weten immers dat de chauffeurs gedurende de dag soms wat vertraging oplopen. Het verwachtte uur van levering die u krijgt van de koerierdienst is nooit een absolute zekerheid. Wenst u de levering nog op dezelfde dag als avondmaal te nuttigen dan kiest u best het tijdsblok 'ochtendlevering' als optie. Hoe moet u de tijdsblokken interpreteren? Niet als een absolute zekerheid. Het tijdsblok ochtendlevering zal u zeker garanderen dat u het vlees voor het avondmaal kan serveren, maar niet dat we u een afspraak buitenshuis om 13.15u kunnen garanderen. In de meeste gevallen zal dit wel lukken, maar het is geen zekerheid, er kan vanalles gebeuren onderweg. Een namiddaglevering garandeert dat u pas om 13u dient thuis te zijn. Uren of tijdstippen die afwijken van de door ons voorgestelde mogelijkheden worden wel doorgegeven aan onze koerier maar kunnen nooit gegarandeerd worden.

  Je kan de bestelling volgen via een track&trace-code, die één dag voor levering in je mailbox toekomt. Het Gustor-Pakket wordt onder guarantee verzonden via Dynalogic.  Het door Dynalogic vooropgestelde uur van levering kan in de praktijk, op de dag van levering, wel nog afwijken door vertragingen onderweg. Niet schrikken als u reeds enkele dagen voorafgaand aan uw levering een bericht krijgt van onze koerierdienst DYNALOGIC. Dit betekent absoluut niet dat uw bestelling reeds werd verzonden maar wel dat wij voor de desbetreffende dag reeds een venster hebben gereserveerd op hun routes voor uw pakket. Koerierdiensten zijn soms overbevraagd en op deze manier verzekeren wij ons van een goede levering. Op de dag die voorafgaat aan uw levering krijgt u wel nog een mail van ons dat uw bestelling versneden, verpakt en verzonden wordt.

  Wij garanderen een TOPservice inzake gekoelde thuislevering!

  Ons objectief: 100% e-fulfilment, 100% gelaagde leveringen.

  KlIK HIER als je wil lezen hoe dit samen kunnen bereiken!.

  Het is belangrijk te weten dat wij altijd vers en gekoeld verzenden en dus nooit diepgevroren - tenzij anders vermeld op de website. Dankzij de gekoelde verpakking kunnen wij onze klanten een optimale smaakervaring garanderen. Het vlees blijft dus ook gekoeld na levering! Ideaal voor wie aan de receptie van kantoor of werkplaats laat leveren.

   Indien het vlees niet in uitstekende conditie geleverd wordt, krijgt de klant zijn geld terug. Dat is de Gustor-garantie.

 • Afhalen

  Gustor Meat Boutique heeft ook een Pick-Upstore in Koksijde waar bestellingen gratis afgehaald kunnen worden.

    - Pick-up Store : Zeelaan 205 (ingang in de Coosemanslaan, volg de pijlen op de ramen), Koksijde - ma-vr : 10u tot 12u

Geen bevestigingsmail ontvangen? Check dan zeker je spambox! Ook de mail met de track&trace-code kan daar terecht gekomen zijn. Liever de dag zelf al je vlees gehad? Bel ons: +32 473 60 06 22

Bij bewaring onder 7°C garandeert de vacuümverpakking een totale versheid van 8 dagen na ontvangst. Voor alle gevogelte is dit vier dagen bij een bewaring onder de 4°c.

In de diepvries kan je het vlees tot zes maanden bewaren.

Alle producten worden vers - en dus niét diepgevroren verstuurd, tenzij anders vermeld op de website. Geen enkel product werd voorheen al diepgevroren.

Een speciale mededeling in verband met geur, kleur en smaak. Gustor Meat Boutiqueproducten zijn topproducten, meestal gerijpt en altijd boordevol smaak. Indien je nog geen ervaring had met dergelijke producten, zal je ongetwijfeld opmerken dat onze producten meestal een specifieke geur hebben. Ook de iets bruinere, gerijpte kleur is verschillend van het vlees dat je in de supermarkt vindt.

Dit is volkomen normaal. Zo kan een geurloze wijn ook onmogelijk een topwijn zijn, en evolueert de kleur naarmate de wijn langer rijpt.

Omdat we met verse producten werken, kan het zijn dat een product niet meer voorradig is. Hou de website in de gaten of mail ons met de vraag wanneer iets opnieuw beschikbaar is.

Heerlijk (en) vers vlees gegarandeerd, dankzij een combinatie van koeling en isolatie.

Het vlees wordt naar wens op maat gesneden. Meerdere stuks besteld? Die worden eerst individueel vacuüm getrokken, zo blijven hygiëne en veiligheid onderweg gewaarborgd. Het verpakte vlees gaat nadien in een isolerende EPS (piepschuimen) doos, waardoor het vlees in uitstekende conditie blijft tijdens de verzending.

Bij Gustor Meat Boutique hechten we groot belang aan het milieu. De verpakking werd speciaal door ons ontworpen en is absoluut milieuvriendelijk. De bijgevoegde koelelementen zijn perfect herbruikbaar en werden door een onafhankelijk controleorganisme gecertificeerd: niet-giftig en geschikt voor het koelen van levensmiddelen - volledig naar de regels van het FAVV. Mocht je de doos toch willen weggooien, is het goed om te weten dat EPS uitstekend recyclebaar is. U kan eveneeens kiezen voor onze eco-friendly verpakking waarbij enkel de inhoud van de koelbox afgeleverd wordt en de verpakking terugkeert naar Gustor en hergebruikt wordt. Bekijk hiervoor volgende video

Ons vlees wordt nooit diepgevroren verzonden, tenzij anders vermeld op de website.

Om onze klanten de optimale smaakervaring van ons uitzonderlijk vlees te garanderen, verzenden wij altijd vers en gekoeld.

Als we het pakket met normale zending zouden versturen, komt 95% van de leveringen binnen de 24 uur aan, maar 95% is voor ons onvoldoende. Gustor Meat Boutique gaat voor 100%. Onze pakketjes worden per express en met guarantee verstuurd. Dit heeft een prijskaartje, maar onze topproducten verdragen geen half werk. Is het vlees bestemd voor het avondmaal op de dag van levering, neem dan zeker de optie levering tussen 8u en 13u. Vertragingen kunnen altijd optreden. Is deze optie niet genomen dan is een stressloos avondmaal niet gegarandeerd.

Indien het vlees niet in uitstekende conditie geleverd wordt, krijgt de klant zijn geld terug. Dat is onze Gustor-garantie.

Verzendingskosten (incl BTW) voor vers en gekoeld transport

Verzendingskosten voor vers en gekoeld transport

Bestellingen < 150 € > 150 € > 300 €
naar Benelux 10,89 € Gratis Gratis
naar Frankrijk 25 € 25 € Gratis
naar Duitsland 25 € 25 € Gratis
Ophaling Gratis aan ons afhaalpunt in Koksijde (zie volgende stap)

Alle gegeven gewichten op de website van Gustor Meat Boutique zijn globale gewichten die een betaling op voorhand mogelijk maken. Het effectieve gewicht van het vlees kan verschillen, want de bestelling wordt namelijk in zijn totaal nagewogen.

Gustor Meat Boutique garandeert dat het verschil tussen beide nooit groter zal zijn dan 5%. Indien het geleverde gewicht meer blijkt te zijn dan het oorspronkelijk gegeven gewicht, hoeft de klant uiteraard niet bij te betalen.

Mocht het verschil toch groter zijn dan 5%, voorziet Gustor Meat Boutique een terugbetaling in cash.

Het verschil tussen beide gewichten wordt met een aftreksom berekend en daarna vermenigvuldigd met de gemiddelde kiloprijs van de gekochte goederen.

Niet alleen een ras is belangrijk voor vleeskwaliteit, maar ook het 'terroir' waar het beest geleefd heeft en wat het daar te eten kreeg. De Schotse Highlands, de Oostenrijkse Alpen, de bossen van de Landes, … betekenen ongetwijfeld een meerwaarde voor de vleeskwaliteit. Wij zijn constant op zoek naar deze plaatsen, omdat het overduidelijk is dat vlees van een Holsteinkoe, die jaren op een melkveebedrijf in Nederland heeft gestaan, niet te vergelijken valt met hetzelfde dier dat kon grazen op de flank van de Oostenrijkse Alpen.

Onmiddellijk na het bestellen, ontvang je een bevestigingsmail.

Ons objectief: 100% e-fulfilment, 100% gelaagde leveringen.

KlIK HIER als je wil lezen hoe dit samen kunnen bereiken!.


Klantenservice

De klantendienst is elke werkdag bereikbaar van 7.00u tot 18.00u

Gustor is specialist in levering van uitzonderlijk vlees aan particulieren.

Heb je vragen? Dit vinden we heel normaal. Aarzel zeker niet ons te contacteren.

We zijn er voor jou! En...bellen gaat het snelst!


Een echte vakman zal je te woord staan.