CORONA COVID-19 Update: Wij blijven leveren van dinsdag tot en met zaterdag. Wegens uitzonderlijke drukte: bestellen vóór 9u 's morgens voor levering de dag nadien.

Vers versneden
gekoeld bij u
thuis geleverd.

Recept: Sukiyaki van Wagyu A4 door Chef Ivan Verhelle van Japans restaurant TANUKI in Brugge.

Recept: Sukiyaki van Wagyu A4 door Chef Ivan Verhelle van Japans restaurant TANUKI in Brugge.

Sukiyaki すき焼き   |        Japanse fondue

Sukiyaki is misschien wel een van de meest geliefde gerechten in Japan. Wie kan weerstaan aan de
sappige smaak van mals stuk Japanse Wagyu A4, dat samen met groenten gekookt wordt in een hartige
bouillon van sojasaus, suiker, sake en zoete rijstwijn (mirin).

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

Voor het gerecht

500 g dun gesneden schijfjes WAGYU A4 en leg ze mooi langs elkaar, trapsgewijs op een bord.
200 g atsuage (gefrituurde soja kaas)
1 pakje shirataki (aronswortelnoedels)
200 g Chinese kool
100g jonge bladspinazie
12 schoongemaakte shitake paddestoelen
4 schoongemaakte preitjes
1 wortel
1 ui

Voor de pan
runderniervet of een stukje vet van de tussenrib

Voor de saus
4 dl dashibouillon, waarvan 2dl voor de saus en 2dl om de bouilon eventueel te verdunnen.
2 dl sojasaus
2 dl mirin
25 g suiker
(Je kunt ook kant-en-klare sukiyakisaus kopen.)

Om te dippen
4 eieren


BEREIDING

Prepareer alle groenten:
verwijder de steeltjes van de shitake paddestoelen.
Schil de wortel en kook hem in zijn geheel beetgaar. Laat hem afkoelen en snijdt hem in schuine schijfjes van 1 cm dikte.
Was de kool en snijd ze in vier parten en dep droog. Snij hem dan in stukken van 5 op 5 cm.
Was de spinazie en zwier droog in de slazwierder.
Maak de ui schoon, halveer hem en snijd de helften in schijven van 1 cm.
Snijd de preitjes diagonaal in schijfje van 1cm.
Blancheer de shiratakinoedels en laat goed uitlekken.
Snijd de atsuage in stukken van 1,5 cm dik.

Schik nu alle ingrediënten netjes op een bord.


VOOR DE SAUS

Vermeng de ingrediënten voor de saus en breng aan de kook. Zeef door en giet in een kan.

AAN TAFEL

Verhit een Sukiyaki pan op een tafelvuurtje en vet ze gelijkmatig in door er het vet in te laten smelten.
Klop het eitje per persoon in een klein dipschaaltje los.

Doe nu een beetje WAGYU A4 in de pan en bak het even aan tot het halfgaar is.
Voeg kleine hoeveelheden van de andere ingrediënten toe en giet wat saus in de pan.
Laat alles kort sudderen.
Dip het vlees en de groenten voor je ze opeet in een losgeklopt ei.

Serveer de sukiyaki met Japanse rijst.

Tijdens de wintermaanden kun je dit heerlijke gerecht proeven bij restaurant Tanuki in Brugge.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Over Chef Ivan Verhelle en restaurant Tanuki

Tanuki is een Japans restaurant met naam in een typisch kader, gelegen in het centrum van Brugge met maar liefst 25 jaar ervaring.

 Chef Ivan Verhelle en zijn tweede chef Akihisa Kawakami specialiseerden zich in de Japanse keuken en serveren u lekkere huisgemaakte sashimi, sushi, tempura- en teppanyakigerechten.

Puur en gezond, een aantrekkelijk aanbod à la carte, diverse menu’s (ook voor groepen) en takeaway.

Oude Gentweg 1 - 8000 Brugge
T 050 34 75 12    F 050 33 82 42
info@tanuki.be

Het restaurant is open van woensdag t.e.m. zondag van 12u tot 14u en van 18u30 tot 21u30.
Maandag en dinsdag zijn we gesloten

 

 

http://www.tanuki.be/nl

 

 

 

 

 

 • Levering

  Wij leveren bij u thuis of op het werk (overal in de BENELUX en FRANKRIJK!) op DINSDAG-WOENSDAG-DONDERDAG-VRIJDAG en ZATERDAG. Bestellen kan tot 11u  daags voordien. Uw bestelling dient minimaal 80 euro te bedragen

  Voor 11.00 uur 's middags besteld, is voor 18.00 uur geleverd de volgende dag. Er wordt geleverd van dinsdag tot en met zaterdag. Bestellen voor een latere leverdatum kan natuurlijk ook door uw keuze te maken in onze leverkalender.  U kan kiezen voor de standaardverzending met levering tussen 8.00u en 18.00u of u kan een tijdsblok kiezen op de website. Uren of tijdstippen die afwijken van de door ons voorgestelde mogelijkheden worden wel doorgegeven aan onze koerier maar kunnen nooit gegarandeerd worden.

  Je kan de bestelling volgen via een track&trace-code, die één dag voor levering in je mailbox toekomt. Het Gustor-Pakket wordt onder guarantee verzonden via Dynalogic.  

  Wij garanderen een TOPservice inzake gekoelde thuislevering!

  Ons objectief: 100% e-fulfilment, 100% gelaagde leveringen.

  KlIK HIER als je wil lezen hoe dit samen kunnen bereiken!.

  Het is belangrijk te weten dat wij altijd vers en gekoeld verzenden en dus nooit diepgevroren - tenzij anders vermeld op de website. Dankzij de gekoelde verpakking kunnen wij onze klanten een optimale smaakervaring garanderen. Het vlees blijft dus ook gekoeld na levering! Ideaal voor wie aan de receptie van kantoor of werkplaats laat leveren.

   Indien het vlees niet in uitstekende conditie geleverd wordt, krijgt de klant zijn geld terug. Dat is de Gustor-garantie.

 • Afhalen

  Gustor Meat Boutique heeft ook een Pick-Upstore in Koksijde waar bestellingen gratis afgehaald kunnen worden.

    - Pick-up Store : Zeelaan 308, Koksijde - ma-vr : 10u tot 12u

Geen bevestigingsmail ontvangen? Check dan zeker je spambox! Ook de mail met de track&trace-code kan daar terecht gekomen zijn. Liever de dag zelf al je vlees gehad? Bel ons: +32 473 60 06 22

Bij bewaring onder 7°C garandeert de vacuümverpakking een totale versheid van tien dagen na ontvangst. Voor alle gevogelte is dit vier dagen bij een bewaring onder de 4°c.

In de diepvries kan je het vlees tot zes maanden bewaren.

Alle producten worden vers - en dus niét diepgevroren verstuurd, tenzij anders vermeld op de website. Geen enkel product werd voorheen al diepgevroren.

Een speciale mededeling in verband met geur, kleur en smaak. Gustor Meat Boutiqueproducten zijn topproducten, meestal gerijpt en altijd boordevol smaak. Indien je nog geen ervaring had met dergelijke producten, zal je ongetwijfeld opmerken dat onze producten meestal een specifieke geur hebben. Ook de iets bruinere, gerijpte kleur is verschillend van het vlees dat je in de supermarkt vindt.

Dit is volkomen normaal. Zo kan een geurloze wijn ook onmogelijk een topwijn zijn, en evolueert de kleur naarmate de wijn langer rijpt.

Omdat we met verse producten werken, kan het zijn dat een product niet meer voorradig is. Hou de website in de gaten of mail ons met de vraag wanneer iets opnieuw beschikbaar is.

Heerlijk (en) vers vlees gegarandeerd, dankzij een combinatie van koeling en isolatie.

Het vlees wordt naar wens op maat gesneden. Meerdere stuks besteld? Die worden eerst individueel vacuüm getrokken, zo blijven hygiëne en veiligheid onderweg gewaarborgd. Het verpakte vlees gaat nadien in een isolerende EPS (piepschuimen) doos, waardoor het vlees in uitstekende conditie blijft tijdens de verzending.

Bij Gustor Meat Boutique hechten we groot belang aan het milieu. De verpakking werd speciaal door ons ontworpen en is absoluut milieuvriendelijk. De bijgevoegde koelelementen zijn perfect herbruikbaar en werden door een onafhankelijk controleorganisme gecertificeerd: niet-giftig en geschikt voor het koelen van levensmiddelen - volledig naar de regels van het FAVV. Mocht je de doos toch willen weggooien, is het goed om te weten dat EPS uitstekend recyclebaar is. U kan eveneeens kiezen voor onze eco-friendly verpakking waarbij enkel de inhoud van de koelbox afgeleverd wordt en de verpakking terugkeert naar Gustor en hergebruikt wordt. Bekijk hiervoor volgende video

Ons vlees wordt nooit diepgevroren verzonden, tenzij anders vermeld op de website.

Om onze klanten de optimale smaakervaring van ons uitzonderlijk vlees te garanderen, verzenden wij altijd vers en gekoeld.

Als we het pakket met normale zending zouden versturen, komt 95% van de leveringen binnen de 24 uur aan, maar 95% is voor ons onvoldoende. Gustor Meat Boutique gaat voor 100%. Onze pakketjes worden per express en met guarantee verstuurd. Dit heeft een prijskaartje, maar onze topproducten verdragen geen half werk.

Indien het vlees niet in uitstekende conditie geleverd wordt, krijgt de klant zijn geld terug. Dat is onze Gustor-garantie.

Verzendingskosten (exclusief BTW) voor vers en gekoeld transport

Levering naar Bestellingen < 100 € Bestellingen > 100 €
Benelux 9 € Gratis
Frankrijk Vraag uw gratis verzending aan voor bestellingen vanaf 200 €
Afhaling Gratis aan ons afhaalpunt in Koksijde.

Alle gegeven gewichten op de website van Gustor Meat Boutique zijn globale gewichten die een betaling op voorhand mogelijk maken. Het effectieve gewicht van het vlees kan verschillen, want de bestelling wordt namelijk in zijn totaal nagewogen.

Gustor Meat Boutique garandeert dat het verschil tussen beide nooit groter zal zijn dan 5%. Indien het geleverde gewicht meer blijkt te zijn dan het oorspronkelijk gegeven gewicht, hoeft de klant uiteraard niet bij te betalen.

Mocht het verschil toch groter zijn dan 5%, voorziet Gustor Meat Boutique een terugbetaling in cash.

Het verschil tussen beide gewichten wordt met een aftreksom berekend en daarna vermenigvuldigd met de gemiddelde kiloprijs van de gekochte goederen.

Niet alleen een ras is belangrijk voor vleeskwaliteit, maar ook het 'terroir' waar het beest geleefd heeft en wat het daar te eten kreeg. De Schotse Highlands, de Oostenrijkse Alpen, de bossen van de Landes, … betekenen ongetwijfeld een meerwaarde voor de vleeskwaliteit. Wij zijn constant op zoek naar deze plaatsen, omdat het overduidelijk is dat vlees van een Holsteinkoe, die jaren op een melkveebedrijf in Nederland heeft gestaan, niet te vergelijken valt met hetzelfde dier dat kon grazen op de flank van de Oostenrijkse Alpen.

Onmiddellijk na het bestellen, ontvang je een bevestigingsmail.

Ons objectief: 100% e-fulfilment, 100% gelaagde leveringen.

KlIK HIER als je wil lezen hoe dit samen kunnen bereiken!.


Klantenservice

De klantendienst is elke dag bereikbaar, ook zon-en feestdagen van 8.00u tot 19.00u

Gustor is specialist in levering van uitzonderlijk vlees aan particulieren.

Heb je vragen? Dit vinden we heel normaal. Aarzel zeker niet ons te contacteren.

We zijn er voor jou! En...bellen gaat het snelst!


Een echte vakman zal je te woord staan.