De echte Pasta Carbonara maak je niet met room, niet met parmesan en ook niet met spek. Het authentieke Italiaans recept maak je met echte guanciale, Pecorino Romano en ei. De combinatie van de hartige smaak van guanciale met de romigheid van eidooiers en de pittigheid van de Pecorino Romano kaas, maken het gerecht helemaal uniek.
Ingrediënten voor 4pers
400 gram pasta (eender welke jij het liefste lust)
6 eidooiers
150 gram geraspte Pecorino Romano
4 gram gemalen peper
300 gram guanciale
Bereidingswijze
De guanciale bij Gustor kan je verkrijgen in blok, of reeds versneden in sneetjes of direct als Carbonara ready cubes.
Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de in blokjes gesneden guanciale langzaam tot het vet zacht wordt en smelt, en het vlees knapperig en smakelijk wordt.
Zodra het goudbruin is, haal je de guanciale uit de pan en houd je het warm. Bewaar het gesmolten vet voor de rest van de bereiding.
Kook de pasta in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Klop ondertussen de eidooiers in een kom au bain-marie met de helft van de pecorino en een eetlepel van het vet dat vrijkwam bij het bakken van de guanciale. Laat de saus even rusten.
Giet de al dente gekookte pasta af maar spaar een deel van het kookwater. Roer het eimengsel door de pasta, zodat het geheel romig wordt. Wordt het geheel wat droog, voeg dan nog wat van het hete kookwater toe..
Voeg vervolgens de knapperige guanciale toe aan de pasta en meng alles goed door elkaar.
Bestrooi het gerecht tot slot met de overgebleven pecorino en versgemalen peper.
Serveer de carbonara direct. De spaghetti is het beste als het warm wordt geserveerd, maar niet te heet.