Als we de naam Brisket horen dan denken we automatisch aan Low&Slow op de BBQ.
Kris Kookt, foodblogger, zag het ditmaal anders.
Brisket in de stoofpot, ossobuco style!
Wat heb je nodig?
Voor de brisket:
Nodig voor 4 personen
1 kg brisket
boter
olijfolie
1 teentje knoflook
2 sjalot
3 selderstengels
3 wortelen
1 glas rode wijn
200 ml kalfsbuillon
tijm
laurier
oregano
2 el tomatenpuree
1 blik gehakte tomaten (400g)
3 tomaten
500 g tagliatelle
Gremolata
2 teentjes look citroen (liefst biologisch)
krulpeterselie
peper
zout
Italiaanse salade
rucola
kerstomaat
Parmezaanse kaas
geroosterde pijnboompitten
kappertjes
olijfolie
basilicum
Hoe maak je de brisket klaar?
Verhit een ruime stoofpot op een matig vuur en doe er een scheut olijfolie in
Kruid het vlees met peper, zout en nootmuskaat
Bak het vlees goudbruin in de hete olijfolie Haal het vlees uit de stoofpot,
Zet deze even opzij
Snij de sjalot, wortelen en selder fijn, plet de knoflook
Stoof de groenten en knoflook aan in de stoofpot
Voeg de tomatenpuree toe, stoof deze kort mee aan
Giet de wijn hierbij, laat deze voor de helft inkoken
Leg de brisket boven op de groenten in de stoofpot
Voeg de tomatenblokjes, kalfsfond en verse kruiden toe
Breng dit aan de kook Plaats de stoofpot met deksel gedurende 1 uur in een voorverwamde oven van 180 graden
Snij ondertussen de tomaten in blokjes
Haal de stoofpot uit de oven, voeg de verse tomatenblokjes toe
Proef de saus en breng deze al op smaak met peper en zou
Plaats de stoofpot met deksel terug in 1 uur in de oven op 160 graden
Haal de stoofpot uit de oven, haal het vlees uit de saus Laat het vlees 10 minuten rusten alvorens dit in plakken te snijden
Afwerking
- Kook de pasta en maak ondertussen de gremolata
- Pel de look en plet ze tot pulp, rasp daarover een deel van de schil van de citroen. Hak de peterselie fijn en meng deze met de citroenzestes en de look.
- Maak de Italiaanse salade
- Leg de plakjes brisket terug in de saus, strooi er de gremolata over
- Serveer met pasta en Italiaanse salade