Ibérico rib fingers, als aperitiefhapje of als hoofdgerecht.
Rib fingers is het vlees wat tussen de botjes van de spareribs zit. Doordat het vlees ook los is van het bot, heeft het ook wat minder tijd nodig om gaar en super mals te worden. Met 1kg fingers maak je een ideaal aperitiefhapje voor heel wat genodigden of een hoofdgerecht voor een 4tal personen.
Wij maken de ribfingers lekker low en slow op de smoker klaar. Je kunt dit vanzelfsprekend ook super op een normale barbecue of kamado doen.
Omdat Iberico van zichzelf al veel smaak heeft, heb je niet veel nodig.
Wij hebben onze basis BBQ rub hiervoor gebruikt.
Voorbereidingstijd 2 uur 30 min
INGREDIËNTEN 4 personen (of aperitiefhapje voor minstens 10 personen)
Ingrediënten
1kg Iberico Rib Fingers
olijfolie
houtsnippers
Voor de basis BBQrub
50 gr bruine suiker
25 gr paprikapoeder
3 el zwarte peper
2 el zeezout grof
3 tl knoflookpoeder
3 tl uienpoeder
1,5 tl cayennepeper
Instructies Doe alle ingrediënten voor de dry rub in een kom en meng alles goed door elkaar.
Maak de barbecue gereed voor indirect grillen. Houd hierbij een temperatuur aan van c.a 120 graden.
Pak een grote kom of schaal waarin je de rib fingers doet. Besprenkel ze wat met olijfolie en smeer ze goed in met de rub.
Leg de rib fingers op de BBQ en gaar ze c.a 2,5 uur indirect op 120 graden.
Voor een wat meer rooksmaak, kan je wat rookhout aan de kolen toevoegen.
Draai het vlees regelmatig om, zodat ze aan alle kanten mooi kleuren.
Na 2,5 uur zijn ze zeker gaar en heerlijk mals! Je kunt ze eventueel serveren met bijvoorbeeld een tzatziki sausje of last minute nog even wentelen in jouw favoreite BBQsaus.