Gekoeld bij u
thuis geleverd.

Vache Flamande

Het Belgisch Rood rund of het Rode ras van West-Vlaanderen heeft een lange geschiedenis. Het gaat terug tot het Casselse rode vee dat in de 18de eeuw een vrij homogene populatie uitmaakte in Frans-Vlaanderen en in het Belgische West-Vlaanderen langs de Franse grens.

Door de specialisatie in de landbouw was het de laatste decennia een beetje uit de mode geraakt. Voor de melkboeren waren de Holstein runderen interessanter inzake rendement. De vleeshandel verkoos dan weer het Belgisch Witblauwe ras.

 

Langzamerhand wordt het smakelijke, met wat vet dooraderde vlees, weer volop gesmaakt door foodies. Sinds 2012 is dit ras trouwens erkend als het streekproduct “ Westvlaamse rode ras”.

 

Daar wij leven en werken op de Belgisch-Franse grens, hebben we geprivilegieerde relaties met kleine boeren uit Frans Vlaanderen. Hier vinden we de topkwaliteit van “la Vache Flamande Française”, een variant die onze klanten ten zeerste weten te waarderen. De koeien zijn iets minder zwaar dan hun Belgische naamgenoten en hebben een meer uitgesproken vetdooradering.

 

De laatste jaren leerden ook heel wat Waalse klanten onze “Vache Flamande” kennen. Ze worden telkens verrast door de volle smaak en malsheid en beschrijven de smaakervaring als du jamais vu. Een gepensioneerde veekweker uit Henegouwen trakteerde zijn kinderen en kleinkinderen op een stuk van onze entrecôte Flamande om hen te leren hoe biefstuk vroeger smaakte.

Gerijpt of niet (naargelang uw smaak) bekoort deze smakelijke côte de Boeuf iedereen.

Absolute topkwaliteit van bij ons!