Gekoeld bij u
thuis geleverd.

Simmental Oostenrijk

Stamboekgegevens van de Simmentaler gaan terug tot de Middeleeuwen. Vele gekende Europese rundveerassen stammen af deze origine: het Franse Montbeliarde, Italiaanse Razzeta d'Oropa en het Duitse Fleckvieh zijn enkele voorbeelden.

Tegenwoordig vinden we het Simmental ras zowat overal in Europa en in Amerika terug, maar wij kiezen uitsluitend voor de originele Oostenrijkse variant. Hier in zijn oorspronkelijk terroir komen de vele kwaliteiten van de Simmental het best tot hun recht.

Enkel tijdens de wintermaanden staan de Simmentalers op stal. De rest van het jaar echter vinden we de koeien terug op de flanken van de Alpen en dit tot wel 2000 meter hoogte. Tijdens deze maanden hoogtestage eten ze alleen vrijgroeiende grassen en alpenkruiden. Deze extensieve kweekwijze zorgt voor een uiterst smaakvolle melkproductie die zeer geschikt is om exquise kazen te produceren, onder andere de zeer gekende Gruyère AOC en de Emmentaler.

Het ras is echter niet alleen bekend omwille van zijn qualitées fromagères. De bijzondere leefwijze van de koeien zorgt eveneens voor een superieure vleeskwaliteit. Wij verkopen enkel vlees van koeien die meerdere keren gekalfd zijn en zo verschillende jaren van dit bergregime hebben kunnen genieten. Het eindresultaat laat zich al raden. Zeer natuurlijk vlees met een fijne structuur, mooie vetmarmering en een zachte, karaktervolle smaak. Wij laten de Simmental Rib een beperkte tijd rijpen, volgens ons de ideale mix om u een fantastisch stuk vlees te kunnen voorleggen.