Gekoeld bij u
thuis geleverd.

Rubia Gallega

Ooit kwam de Rubia Gallega Spanje binnen in de bagage van de Keltische veroveraars. Het ras is verwant met de Blonde d'Aquitaine. Ze hebben een licht- tot kastanjebruine vacht en een zeer robuust gestel. De “Morenas del Noroeste” worden ze genoemd: de brunettes van het Noordwesten.

Door de eeuwen heen heeft het ras zich aangepast aan zijn zeer specifiek terroir : de hoger gelegen weidelanden langs de Atlantische kust van Galicië (Noordwest Spanje). De zilte lucht van de oceaan bepaalt welke grassen en kruiden er kunnen groeien. Allemaal stevige resistente soorten met karaktervolle smaak.

De Rubiakoe heeft er een vrij en stressvrij leven. Enkel zeer extensieve veeteelt is er toegestaan. Zo worden de kalveren ook nooit gescheiden van hun moeder. Jarenlang geniet ze van dit bestaan. Haar lijf is volledig doordrongen van de smaken van dit uniek gebied.

Ons aanbod Rubia Gallega is enkel afkomstig van koeien die op latere leeftijd worden geslacht, meestal ouder dan 10 jaar. Het vlees heeft dus alle aroma's van het terroir kunnen opnemen.

Wekelijks bezoekt onze leverancier de plaatselijke slachthuizen. Hij selecteert er voor ons de beste stukken. Omdat de dry-aging techniek in Galicië al vele jaren een traditie is, laten wij onze selectie wekenlang rijpen bij gerenommeerde affineurs ter plekke.

Het resultaat van deze werkwijze is ronduit spectaculair te noemen.

De Rubia-entrecotes zijn vetter dan andere rassen, de aroma's en de smaken (boter, kruiden, noten) veel meer uitgesproken. Een Rubia op het vuur dat ruik je! Het is een smaakbom die al vele chefs en foodies heeft verleid tot memorabele culinaire experimenten.