Gekoeld bij u
thuis geleverd.

La Normande

De Normandische koe wordt in eerste plaats gekweekt voor de melkproductie. Haar smaakvolle en proteïnerijke melk wordt alom geprezen. La crème et le beurre d'Isigny, maar ook kazen als Camembert, Livarot en Pont-l'évèque zijn het smakelijke resultaat.

De koeien zijn bontkleurig en naargelang hun dominante kleur worden ze Caille (wit), Blonde (kastanjekleurig) of Bringé (bijna zwart) genoemd.

Omdat de dieren zo makkelijk in de omgang zijn en zich overal aanpassen, werd het ras overal ter wereld verpreid, zelfs tot in Zuid-Amerika. Het Normandische vlees dat wij selecteren komt enkel uit de buurt van de Mont St-Michel.

Alleen daar grazen de dieren in het zilte groen dat door de getijden wordt overspoeld.

Dit product is vrij exclusief en we zijn afhankelijk van een zeer onregelmatige aanvoer.

Naast de gekende zuivelproducten is la Vache Normande leverancier van een sappig pré-salé vlees met een aroma van boter en noten, dieprood gekleurd en fijn gepersilleerd. In het concours de la Meilleure Viandegeorganiseerd door Gault & Millau werd dit Normandische vlees als primus onderscheiden.Samen met onze Normandische boeren hopen we dat er binnenkort een AOC (appellation d'origine contrôlée) komt om dit exclusieve product van hun terroir te beschermen..