Entrecote met beenmerg en trostomaatjes.
(eventueel met aardappelgratin)
Benodigdheden 4p
- 800gr à 1kg entrecote (al dan niet gerijpt)
- 1 half mergbeen pp
- Kerstomaatjes 600gr
- Rozemarijn
- Peper en zout
- Olijfolie
- Boter
- Balsamico
- Look
- Alu papier
Belangrijk om weten
- Het vlees van Gustor heeft zoveel smaak dat we de groentjes bewust eenvoudig houden. De trostomaten kan je bijvoorbeeld gerust vervangen door gestoofde champignons of witlof.
- Dit recept kan je maken met eender welk ras entrecote of côte à l'os van Gustor Meatboutique.
- Geen zin om de BBQ aan te steken tijdens de wintermaanden? Het vlees kan je evengoed in de pan of op een grill bakken.
- Mergpijpjes staan niet in ons assortiment maar je kan die bekomen door na je bestelling van het vlees, ons eenvoudig te mailen met de vraag deze bij de bestelling te voegen
- Wens je ook een heerlijke aardappelgratin bij dit gerecht dan vind je hier het recept >>>>https://gustor.be/nl/gratin-dauphinois
Werkwijze
- Haal de entrecotes uit de koelkast en laat die minstens een half uur op kamertemperatuur komen (indien dikker dan 2,5 cm is voorverwarmen wenselijk, dit doe je door ze onder alupapier, minstens een half uur in een oven van MAX 50°c te plaatsen)
- Spoel de mergpijpen even af en dep ze droog
- Bestrooien met goede peper en zeezout en blaadjes van een takje rozemarijn.
- Meng volgende ingredienten in een kom.
o 6 eetlepels olijfolie
o Rozemarijn geritst van 1 takje
o 1 teentje look geperst
o 2 eetlepels balsamico
o Peper en zout
- Neem een ovenschaal en leg er de gespoelde trostomaten in en overgiet deze met het olie/balsamico mengsel.
- Dek de ovenschaal af met alupapier.
- Zet de ovenschaal op de BBQ of in een oven op 180°c.
- Na een kwartiertje leg je nu ook de mergpijpen op de BBQ, besprenkel ze met wat olijfolie
- Nu mag je ook de entrecotes bakken. Hoe je dit perfect doet lees je “hier” >>>>>https://gustor.be/nl/stressloos-bbqen-zoals-een-pro
Na het bakken laat je de entrecotes zo’n 5 minuutjes rusten onder alupapier.
De mergpijpjes zijn klaar na zo’n 20 min.
De tomaatjes na een 30tal minuten.
Haal het merg uit de pijpjes en hou het warm.
Versnij de entrecotes. Dresseer enkele sneetjes op het bord, wat peper van de molen en grofgemalen zeezout , leg een stukje merg bovenop het vlees en de trosmaatjes erlangs.
Smakelijk!
Rik & Jef van Gustor.