Amuse van Wagyu Beef
Recept in samenwerking met Lifestylebooking.be
Ingrediënten
- 300 à 400 gram entrecote wagyu 7+ grade
- zakje sojascheuten
- 150 gr witte en/of bruine beukenzwam (shii-meji)
- sojasaus
- 2 dl azijn
- himalayazout ( of grof zeezout )
Werkwijze
- laat het vlees gedurende min. 2 à 3u op kamertemperatuur komen
- verwarm de oven op 45°C en laat het vlees er zachtjes in opwarmen gedurende +/- 40min
- marineer de sojascheuten in de sojasaus
- kook de azijn
- verwijder de steeltjes van de zwammen en giet er de kokende azijn over, laat 12min trekken. Giet dan de azijn af en hou de kopjes apart.
- steak afkruiden met zwarte peper volgens smaak en kort maar heet bakken op een kamado BBQ of in de pan.
- Werkwijze bakken in de pan: Gebruik een kleine hoeveelheid boter en laat de boter bruinen. Schroei de steak toe en draai om na 1min. De andere kant mag ook 1min bakken. Dit zal een bakwijze opleveren die saignant is (of nog niets iets meer naar de bleu chaud kant. Wie niet zo graag rood vlees heeft, kan dit een halve minuut per kant langer bakken.
- Werkwijze bakken in kamado BBQ: wij gebruiken hierbij een vrij neutrale houtskool van Houtskool.nl (restaurantkwaliteit ) . Laat de BBQ opwarmen tot 230°C en bak elke kant 1min.
Tip: Het vlees niet meer in aluminium folie leggen omdat het binnenin al mooi warm is door de oven. Dit zou anders nog verder garen en dat is hier niet de bedoeling.
Snij het vlees in repen van circa 2cm en dresseer met de gemarineerde sojascheuten en in azijn geweekte beukzwammen. Deze geven een lekker zuurtje en smaken heerlijk met het vlees en de sojascheuten. Dien op en smakelijk!