Gekoeld bij u
thuis geleverd.

Belgisch Witblauw

Het Belgisch witblauw ontstond in Belgie het begin van de 19e eeuw uit kruisingen tussen Shorthorns ingevoerd door de overheid vanaf 1845, Charolais en lokale rundveerassen uit de Ardennen.
2 Eeuwen later is door verdere veredeling het Blauw-wit het Belgische vleesras bij uitstek geworden. De runderen kennen een imposante spiermassa zijn zeer fijne vezels. Het vlees is zeer mals maar we kunnen niet ontkennen dat door industriële kweekmethodes veel smakeloos vlees op de markt komt.


Onze runderen hebben daar echter helemaal geen last van. Ze worden zeer traditioneel gekweekt in de Westvlaamse polders en in het Moerengebied tussen West Vlaanderen en Noord Frankrijk. Op de hoeve worden enkel de beste vrouwelijke kalveren verder gekweekt. Jarenlang lopen ze buiten op de laaggelegen weiden met een overvloed van malse grassen en zullen er minstens 2 maal een kalf krijgen.

Deze kweekmethode heeft als gevolg het vlees echt karakter krijgt, mals maar met veel meer smaak.

Na de slachting laten we de karkassen minstens 1 week hangen in de koelruimte. De entrecotes laten we daarna nog één of 2 weken rijpen. Dit alles met één doel voor ogen: U een echt topproduct uit onze regio aanbieden.