Kriskookt.be ging aan de slag met onze Salsiccia al finocchio.
Toprecept van deze gerenommeerde foodblogger / meatlover.
Nodig voor 4 personen (voorgerecht)
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 150 g fregola
- 1 glas witte wijn
- 500 ml groentenbouillon
- 75 g parmezaanse kaas
- 50 g boter
- 300 g venkelworst
- 2 venkel
- olijfolie
Doen:
- Snij de venkel in plakken van 1/2 cm dikte
- Leg de plakken venkel op een ovenplaat bekleed met bakpapier
- Besprenkel deze met olijfolie, kruid met peper en zout
- Bak de venkel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Snij de sjalot en knoflook fijn
- Verhit een klontje boter en een scheut olijfolie in een kookpot
- Stoof hierin al roerend de sjalot en knoflook aan zonder dit te laten kleuren
- Voeg de fregola toe, laat deze kort mee aanstoven
- Giet hier het glas wijn bij, laat dit voor de helft inkoken
- Voeg nu beetje bij beetje de warme bouillon toe, roer af en toe
- Laat dit ongeveer 14 minuten zachtjes pruttelen tot de fregola gaar is en het vocht verdampt is
- Haal de risotto af het vuur
- Voeg geraspte Parmezaanse kaas en een klontje boter toe
- Breng de risotto op smaak met peper en zout
- Bak ondertussen de venkelworst bruin
- Serveer de risotto van fregola met gegrilde venkel en plakjes venkelworst
- Werk eventueel nog af met enkele takjes groen van de venkel
Wil je meer recepten zien van KrisKookt.be, klik dan even hier
Zeker doen, het is de moeite!